Eigendomsbewijs van een woning

Wat is dat?

Natuurlijk, je huis bestaat uit de stenen, de ramen, muren en pannen op het dak. Maar nét zo belangrijk is wat er op papier staat! Het eigendomsbewijs is het officiële bewijs dat jij de eigenaar van het huis bent.

Paragraaf – Toch hoort het eigendomsbewijs bij het huis; bij de overdracht wordt het afschrift van de notaris verstrekt aan de volgende eigenaar. Het eigendomsbewijs is door het Kadaster gewaarmerkt. Het wordt ook vaak ‘akte van levering’ of ‘transportakte’ genoemd. Dit zorgt soms voor verwarring. Maar, kom je papieren tegen met de naam ‘akte van levering’, dan heb je het juiste document te pakken.

Wat staat erin?
In het eigendomsbewijs staat het huis en alles wat daarbij hoort beschreven. Denk aan locatie en afmetingen. Maar bijvoorbeeld ook zaken als erfdienstbaarheden, kwalitatieve rechten en plichten, anti-speculatiebedingen, kettingbedingen, grondverontreiniging, aanwezigheid van een ondergrondse tank en meer van dat soort zaken. Zo is duidelijk wat er allemaal onder het eigendom valt. Zijn deze termen jou niet bekend? Informeer eens bij een makelaar in Hilversum. Die kan jou vertellen wat deze termen precies betekenen.

Natuurlijk staat er ook in wie de eigenaar is en hoe die in het bezit van het huis is gekomen. Ook staan er eventuele eigendom belemmeringen in, als die er zijn. Deze informatie is belangrijk voor de bank bij het verstrekken van een nieuwe hypotheek. Ben je het eigendomsbewijs kwijt, dan kun je bij het Kadaster (tegen betaling) een nieuw document aanvragen.

Eigendomsbewijs ontvangen
Je ontvangt het eigendomsbewijs na het passeren van de akte van levering bij de notaris. Dit document wordt in de openbare registers ingeschreven als ‘afschrift van de leveringsakte’. Het duurt altijd even voor de notaris dit afschrift van het Kadaster terugkrijgt en jou kan toesturen . Vraag de verkoper om een kopie van zijn eigendomsbewijs van de woning. Daarin staan de meeste juridische bijzonderheden.

Advies van een makelaar
Het eigendomsbewijs is één van de documenten die je als verkoper alvast kan klaarleggen voor wanneer wij de woning komen opnemen. Jouw makelaar in Bussum controleert of de situatie van de woning nog dezelfde is. Verdiep je goed in welke andere stukken je het beste kunt klaarleggen voor de makelaar.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist