Een tweede woning kopen in het buitenland

de ultieme gids

Dankzij de coronapandemie werken we allemaal veel meer thuis en hebben we ontdekt hoe prettig werken kan zijn als je niet naar kantoor hoeft. Thuiswerken zal zich daarom ook na de pandemie blijven voortzetten, maar wat als je uit bent gekeken op je werkplek op je zolderkamer? Veel mensen kiezen voor een tweede woning in het buitenland. Lekker je eigen plek, die je kan inrichten naar eigen wens en die perfect is als je gewoon vanuit huis kan werken. 

Voor de aankoop van een dergelijke woning is een makelaar met lokale kennis raadzaam, zoals Rayos de Sol in Zuid Spanje bijvoorbeeld. Zij hebben kennis van de markt en weten bovendien ook nog eens alle ins en outs van een hypotheek in Spanje. Wat moet je allemaal op een rijtje hebben voor je naar een makelaar stapt?

Wensenlijst
De belangrijkste vraag gaat natuurlijk over de plek waar je heen wilt. Het gaat dan om het land, maar ook om de regio of stad. De taal en de cultuur verschillen per land, per provincie en soms zelfs per dorp. Soms kom je pas achter je echte wensen als je enkele keren op bezoek gaat naar het gewenste land en verschillende regio’s bezoekt. 

Daarnaast zul je andere, specifieke wensen in gedachte hebben. Wil je bijvoorbeeld makkelijk kunnen sporten in de avonduren? Of wil je binnen een kwartier aan het strand zijn? Door al deze wensen op de schrijven, maak je het voor de makelaar een stuk makkelijk jouw ideale woning te vinden.

Budget
We hadden het al even over de hypotheek, maar buiten de aankoop van een tweede huis moet je ook goed nadenken over de vaste lasten die bij een tweede woning horen. Zo dien je rekening te houden met lokale belastingen, maar ook met de kosten voor water, elektriciteit en verzekeringen. 

Naast kosten kunt u uiteraard wellicht ook rekening houden met verhuuropbrengsten. Daarbij is een lokaal contact voor sleutelbeheer en schoonmaak belangrijk; ook hier kan een makelaar vaak een goed advies geven. Zo zorgt u voor dekking van de kosten van (of zelfs rendement uit) uw woning, terwijl u geen zorgen heeft over de ontvangst van huurders, eindcontrole en schoonmaak. Een goede sleutelbeheerder houdt ook bij uw afwezigheid de woning in de gaten en handelt eventuele problemen voor u af. 

Heb je al jouw wensen en kosten op een rijtje? Stap binnen bij een makelaar en laat je adviseren over de mogelijkheden.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist