Een NEN 2580 meetcertificaat?

Wat is dat nu eigenlijk?

De NEN 2580 is een Nederlandse norm die wordt gehanteerd voor het bepalen van de inhoud en vloeroppervlakte van gebouwen, waaronder woningen. Door te meten volgens de NEN 2580 norm kan de exacte inhoud en oppervlakte van een ruimte, woning of gebouw worden bepaald. Het doel van de afspraken en bepalingsmethoden van deze norm is het eenduidig maken van oppervlaktebepaling, zodat er geen verwarring of onduidelijk meer over kan ontstaan.

Voor een geldig NEN 2580 meetcertificaat is het nodig om een gecertificeerde inmeter in te schakelen. Na het uitvoeren van de metingen op locaties worden de genoteerde waardes op kantoor uitgewerkt tot een professioneel meetrapport. Zo heb je alle metingen van het gebouw in één document.

Waarom is inmeten volgens de NEN 2580 van belang?

Het is natuurlijk belangrijk om het exacte vloeroppervlak van een woning te weten, bijvoorbeeld bij verkoop of verhuur is inzicht in de inhoud en vloeroppervlakte van belang. Bij de volgende situaties kan een NEN 2580 meetrapport zekerheid bieden:

  • Vaststellen van de huurprijs of vraagprijs
  • Taxatie
  • Berekenen van huurprijsherziening
  • Toedelen van gemeenschappelijke ruimten
  • Toedelen van servicekosten

Hoe werkt een NEN 2580 meting?

Het opmeten volgens de NEN 2580 bestaat uit verschillende stappen. Allereerst wordt er een afspraak gemaakt voor de meting op locatie. Op de afgesproken datum komt een gecertificeerde inmeter langs om de ruimte op te meten. Zijn er geen plattegrondtekeningen beschikbaar? Dan wordt er een tekening van de ruimte gemaakt. Alle genoteerde metingen en informatie wordt later op kantoor verwerkt tot een meetrapport. In dit rapport kan je alle informatie overzichtelijk en duidelijk terugvinden.

Wat staat er allemaal in het meetrapport?

In het meetrapport lees je eerst een duidelijke uitleg over de gebruikte terminologie. Voor een duidelijk inzicht op de oppervlakte vind je in het rapport per bouwlaag een overzichtelijke meetstaat. Verder bestaat een NEN 2580 meetrapport uit bouwkundige plattegrondtekeningen en eventueel een toedeling van gemeenschappelijke ruimte.

Wil je jouw woning, winkel of bedrijfspand professioneel laten opmeten? Ga naar NENmetingen.nl om direct een afspraak in te plannen voor het opmeten van je woning. Zij verzorgen een nauwkeurig en overzichtelijk meetrapport.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist