Een groot perceel
een eigen chalet en de natuur
Ben je een stadsmens, maar verlang je al enige tijd naar meer ruimte om je heen? Verlang je naar een duurzamer en ecologisch vriendelijk bestaan? Vind je het belangrijk om de aarde gezond te houden en milieuvriendelijker om te gaan met onze planeet? Het aankopen van een eigen stuk grond en het omgooien van de huidige lifestyle is voor velen een droom. Wat als je van deze droom werkelijkheid wilt maken? In dit artikel vertellen wij je hoe je dit aan kunt pakken en wat hier bij komt kijken.
Aankopen van een stuk grond
Bij het aankopen van een eigen perceel zijn een hoop zaken van belang. Het aankopen van een eigen stuk grond en dit stuk grond vervolgens bebouwen met een chalet is namelijk niet zomaar mogelijk. Allereerst is het goed om te weten dat het aankopen van grond een slimme investering is, omdat de waarde altijd behouden blijft. In sommige gevallen kan je landbouwgrond aankopen, bijvoorbeeld wanneer het bestemmingsplan gewijzigd kan worden naar woningbouw. Met het aankopen van een stuk grond kies je automatisch voor een waardevaste investering met een goed rendement.
Geregistreerde grond
Heb je een mooi stuk grond op het oog? Besluit je over te gaan tot handelen, dan is een registratie in het Kadaster van belang. Dit stelt de overheid als eis, zodat zij te allen tijde weten van wie het stuk grond is en waar het voor dient. Staat het stuk dat je wilt kopen geregistreerd bij het Kadaster op https://www.kadaster.nl/? Je kunt dan eerst bekijken waar dit perceel op dit moment voor dient.
Een groot perceel op het platteland
Wanneer je graag weg wilt uit de stad en wilt investeren in een stuk grond op het platteland is het essentieel om de ligging van het perceel te inspecteren. Gaat het om een stuk landbouwgrond met mogelijkheid de bestemming om te zetten naar woningbouw? Ook is het goed om te weten welke percelen er in de omgeving liggen. Met een goede inspectie kan je voorkomen dat je in de toekomst overlast ervaart van omliggende boerderijen of bedrijven. Verhuizen van de stad naar het platteland doe je natuurlijk graag in alle rust.
Bebouwen van het perceel
Mag het perceel bebouwd worden, dan is dit opgenomen in het bestemmingsplan van het stuk grond. Vaak kan je dit ook terugvinden in de structuurvisies. In een structuurvisie kan je enkele hoofdlijnen van nieuwe ontwikkelingen in een gebied vinden. Is de gemeente van plan om de infrastructuur in een gebied aan te passen, door bijvoorbeeld een nieuwe weg aan te leggen? Deze nieuwe weg kan voor jou als grondbezitter voordelen en nadelen hebben. Verder staat het gemeentelijk beleid op het gebied van recreatie en economie in een structuurvisie omschreven.
Chalet laten plaatsen
Heb je een stuk bouwgrond gevonden, is de aankoop bijna of helemaal rond en wil je een ecologisch chalet laten plaatsen? Een chalet bewonen is enorm populair dankzij de lage woonlasten en om een kleinere ecologische voetafdruk. Je kan inspiratie opdoen opdoen bij verkopers van chalets zoals https://www.lacet.nl/producten/chalet-kopen/chalet-nieuw/ . Kijk daarbij naar welke eigenschappen je wilt hebben. Hoeveel slaapkamers wil je hebben? Welke extra eigenschappen wil je hebben zoals isolatie, aantal wc’s of grootte van het leefoppervlakte.
Kan de bestemming van landbouwgrond worden aangepast?
Veel mensen dromen ervan om een stuk landbouwgrond te bebouwen met een chalet of een ander type droomhuis. Het bebouwen van landbouwgrond zonder een bedrijfswoning en een of meerdere stallen is helaas niet mogelijk zonder dat het bestemmingsplan gewijzigd wordt. Over het algemeen doen gemeenten er tot wel tien jaar over om de bestemming van landbouwkavel naar een bouwbestemming voor woondoeleinden. Wil je jouw ecologische en duurzame manier van leven sneller verwezenlijken, dan is het verstandig om direct te kijken naar bouwgrond met een woonbestemming. Heeft een kavel een recreatieve bestemming, dan mag je helaas ook niet permanent op deze kavel wonen.
Heb je een bouwkavel gevonden?
Heb je een bouwkavel op het platteland gevonden? Bekijk dan eerst de gemeentelijke eisen en invloeden uit de omgeving. Het aantal toegestane woonlagen is bijvoorbeeld van belang, maar ook welke bouwstijlen er in de omgeving zijn toegestaan. Daarnaast kan de gemeente eisen stellen aan de omgeving van de bouwkavel. Sommige gemeenten stellen ook eisen aan de vormgeving van een nieuwe woning. Van tevoren is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de mitsen en maren. Staat de gemeente jouw dromen niet in de weg? Dan kan je overgaan tot de aankoop van jouw droomchalet.
Een goed advies is goud waard
Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.