Een geschikte studentenwoning vinden na de middelbare school?

Zo begin je

Het is best een nieuwe en vreemde periode, de tijd na het slagen van de middelbare school. Ga je een grote reis maken of is het voor jou toch tijd om met de studie te beginnen? Dan kan het best een uitdaging zijn om te beginnen met het vinden van een woonruimte, al helemaal als jouw onderwijsinstelling niet heel dichtbij de plek is waar je zou willen wonen. Het is een feit dat je soms consessies moet doen, maar moet dat echt altijd? Wij vertellen je in dit artikel meer over het vinden van een studentenwoning, ook al wil je in de stad wonen!

Kiezen tussen woningen in de stad of daarbuiten

De keuze is aan jou, er zijn veel voordelen van het wonen in een stad: zoals wonen in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam of Den Haag is populair onder studenten. En dat is niet voor niets. Het zijn stuk voor stuk studentensteden met opleidingen in de buurt en natuurlijk de nodige faciliteiten. Het vinden van een woning is je eigen verantwoordelijkheid en daarom is het belangrijk om vooruit te plannen.

Nederlandse steden zijn aantrekkelijke en populaire studentensteden. Het kan daarom moeilijk en tijdrovend zijn om goedkope woonruimte te vinden. Het is essentieel dat je zo vroeg mogelijk begint met het zoeken naar woonruimte. Indien mogelijk zelfs vóór de toelating.

Hoeveel ben je bereid om te betalen?

De prijzen van studentenwoningen zijn aan de hoge kant, dat is nu eenmaal zo. Maar dat is in de rest van Europa niet anders, wat wel een goed idee is, is het volgende: voordat je begint met zoeken, moet je een realistische inschatting maken van wat je bereid bent te betalen. Houd er rekening mee dat de huurprijzen behoorlijk hoog zijn in Nederland en dat de duurste gebieden rond Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Leiden en Utrecht liggen.

Ook is het goed om te weten dat de prijzen wel variëren, denk daarbij aan factoren zoals huisgenoten, je eigen faciliteiten in huis, en de ruimte van je kamer of appartement.

Na het budget bepalen? De plek bepalen!

Beperk je zoektocht niet tot de steden maar kijk ook eens in de omliggende dorpen en steden, waar je vaak meer waar voor je geld kunt krijgen. Als je bijvoorbeeld in de omgeving van Utrecht zoekt, kun je denken aan Bilthoven, Soest, Zeist en Nieuwegein.

Een kamer vinden in Utrecht

Wist je dat er meer dan 30.000 studenten op kamers in Utrecht wonen en dat er elk jaar meer studenten bij komen? Je hebt dus veel concurrentie. De beste tip blijft daarom om op tijd te beginnen met zoeken naar een studentenkamer.

Hoe eerder jij je kamer hebt gevonden, hoe beter dus! Houd er rekening mee dat het juist in de zomermaanden druk is, omdat veel eerstejaarsstudenten dan op zoek gaan naar een kamer. 

Je nieuwe woonplek speelt een belangrijke rol in je leven

De plaats waar je woont heeft een belangrijke rol in je leven, want het is een plek waar je je veilig, gelukkig en comfortabel moet voelen, waar je kunt studeren, ontspannen, je vrij voelen om te doen wat je wilt.

Als student kun je ervoor kiezen om een heel huis alleen voor jezelf te huren of het met minder mensen te delen, je kunt het ook samen met je vrienden huren. Je zult genieten van je eigen kamer, badkamer en keuken. Natuurlijk kun je zelf ook aan de slag met klussen met het juiste gereedschap, zo kun je ervoor zorgen dat de woning echt als een thuis aanvoelt!

Hoe kom je dan in aanraking met de juiste woning voor jou?

Het is geen slecht idee, om zoveel mogelijk mensen te laten weten dat je op zoek bent naar een kamer, om een bericht te plaatsen op Facebook, Instagram en andere sociale media platformen.

Word ook zeer zeker lid van relevante Facebookpagina’s en -groepen om een kamer te vinden in Utrecht. Bij dit soort kamers moet je vaak wel eerst hospiteren. Bereid je daarom goed voor, veel succes!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist