De woonverzekering afsluiten

welke stappen moet je doorlopen?

Wil je een woonverzekering afsluiten? Dan wil je dat de verzekering vanaf het begin al helemaal naar wens hebben. De verzekering moet jou namelijk veel gemoedsrust geven en de schade dekken in meerdere situaties. Of je nu een verzekering afsluit als huiseigenaar of als huurder van een sociale huurwoning: de verzekering zal te allen tijde bij je moeten passen en moeten voorkomen dat je torenhoge kosten krijgt voor de reparatie of vervanging van jouw waardevolle bezittingen. Daarom begint het vinden van de verzekering ook bij deze bezittingen. Kijk per ruimte welke spullen hierin staan en wat de waarde hiervan is. Stel een duidelijke lijst op en voeg foto’s en bonnetjes toe. Dit helpt niet alleen bij het vinden van de dekking, maar ook tijdens het indienen van een schadeclaim.

De dekkingsmogelijkheden goed bekijken en vergelijken

Zodra je de inventaris hebt gemaakt, moet je de dekkingen bekijken. De woonverzekering afsluiten kan namelijk aan de hand van verschillende dekkingen. Iedere keuze zorgt voor een geheel andere uitwerking op de lange termijn. Jouw inboedel is immers anders dan die van de buren. Als je een opstalverzekering afsluit, moet je juist weer naar de waarde van het huis kijken. Jouw grootste investering wil je beschermen, zodat je de reparaties snel uit kan voeren en eventuele onderdelen van het huis kunt vervangen. Let er ook op of de polis een eventuele aansprakelijkheidsclaim dekt. Mocht er dan iets gebeuren en jij aansprakelijk wordt gesteld, sta je er niet alleen voor tijdens de afhandeling.

De dekking aanpassen aan jouw behoeften

Zodra je weet wat de mogelijkheden zijn voor de dekkingen, kan je de opstalverzekering afsluiten. Je moet jouw dekking namelijk aanpassen aan jouw specifieke behoeften. Heb je bijvoorbeeld een groot huis met veel waarde, heb je een geheel andere dekking nodig dan wanneer je een klein huisje bezit. Bij de inboedel is het vooral aan te raden om de hoogte van de uitkering aan te passen aan jouw spullen. Je wilt immers voorkomen dat veel van jouw waardevolle spullen niet volledig gedekt zijn. Lees hiervoor ook de kleine lettertjes door. De polisvoorwaarden tonen jou wat wel en niet gedekt is en welke uitsluitingen er zijn. Op de lange termijn sta je dan ook niet voor verrassingen.

De gegevens invullen voor de aanvraag

Heb je alles voor jezelf op een rij gezet en ben je er zeker van dat de opstalverzekering bij je past? Dan kun je de aanvraag indienen. Hiervoor heeft de verzekeraar een groot aantal gegevens nodig. Het gaat hierbij in eerste instantie om jouw persoonsgegevens. Ook geef je hierin aan welke dekking het beste bij je past, hoe hoog de uitkering zou moeten zijn en hoeveel eigen risico je bereid bent om te betalen. Als je er zeker van bent dat alles klopt, dien je de aanvraag in. De verzekeringsmaatschappij geeft jou dan binnen een korte tijd een goedkeuring. Na het betalen van de maandpremie gaat jouw verzekering in en ben je gedekt tegen de onvoorziene omstandigheden.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist