De waarde van je huis verhogen

Hoe doe je dat?

Ben je van plan om je huis te verkopen? Met een paar maatregelen kan je de waarde van je woning vergroten. Dit is vaak een kleine investering die op de lange termijn meer geld oplevert. De waarde verhogen kan op de volgende drie manieren. 

Woning vergroten
Door meer ruimte te creëren, wordt de waarde van je huis verhoogd. Iedereen wil zoveel mogelijk ruimte in huis. Bouw bijvoorbeeld een extra slaapkamer. Gezinnen met kleine kinderen willen graag voldoende ruimte voor hun hele gezin. De slaapkamer kan natuurlijk ook gebruikt worden als thuiskantoor, wasruimte of hobbykamer. Is het niet mogelijk om een extra kamer te bouwen? Misschien kan een dakkapel op zolder wel. Of wat dacht je van een mooie uitbouw in de tuin? Een makelaar, zoals makelaar Zeeuws Vlaanderen, kan met je meekijken naar de mogelijkheden. 

Renovatie
Smaken verschillen onderling. Maar een renovatie maakt het huis over het algemeen een stuk aantrekkelijker. Het liefst willen mensen in een huis wonen waarin ze zelf niet veel aan hoeven te doen. Dit scheelt hen namelijk een hoop geld en gedoe. Een renovatie laat zien dat de woning in goede staat is, ook al sluit het misschien niet helemaal aan bij de stijl van een potentiële koper.

De kamers die het vaakst aan een renovatie onderhevig zijn, zijn de badkamer en de keuken. Voor de badkamer kan je denken aan nieuw tegelwerk, wegwerken van leidingen en vervangen van het huidige sanitair door een modernere variant. Hierdoor krijgt de badkamer een nieuwe look. De keuken is hierbij wat lastiger, doordat iedereen een andere droomkeuken in gedachten heeft. Het kookeiland, de keukenkastjes en de spoelbak zijn dingen waar het meest naar gekeken wordt. Een nieuw kleurtje kan ook vaak al wonderen doen!

Verduurzamen
Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Naast dat dit beter is voor het milieu, kan het ook een hoop schelen op de energierekening. Het verduurzamen van je woning kan al heel eenvoudig, bijvoorbeeld door de boel te isoleren. Het voordeel hiervan is dat het niet smaakgevoelig is, waardoor elke potentiële koper er baat bij heeft. Je kan bijvoorbeeld de zolder of vloer isoleren. Door goed te isoleren blijft het in de zomer koel en in de winter warm. 

Je kan ook een stapje verder gaan. Populaire duurzame mogelijkheden zijn het installeren van zonnepanelen, plaatsen van dubbelglas en aanschaffen van een warmtepomp. In veel gevallen krijg je subsidie krijgen voor duurzame verbeteringen in je woning. Een lokale makelaar kan je informeren over mogelijke subsidies. Een makelaar Oostburg weet bijvoorbeeld alles over de regelingen in de regio Oostburg. Informeer hier dus naar voordat je gaat verbouwen. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist