Binnenkort verhuizen?

Vergeet dit niet te regelen!

 

Verhuizen is altijd spannend. Er is een grote verandering in je leven gaande en daarnaast heeft een verhuizing vaak invloed op verschillende zaken. Of je nou op kamers gaat, een eerste huis koopt of groter gaat wonen. Je weet van tevoren nooit hoe het uit gaat pakken en of je goed doet aan deze verandering. Voor je gaat verhuizen weet je niet met welke externe factoren je te maken krijgt. Hoe zijn je buren? Blijf je werken bij het kantoor om de hoek van je nieuwe woning? Omdat je tijdens een verhuizing veel aan je hoofd hebt en veel moet regelen worden er in dit artikel een aantal zaken benoemd die je niet moet vergeten als je gaat verhuizen.

Regel hulp en de benodigde materialen
Het spreekwoord ‘vele handen maken licht werk’ is bij een verhuizing zeker van toepassing. Probeer dan ook op tijd je omgeving te benaderen met de vraag of zij je willen helpen met de verhuizing. Er zijn vast genoeg familieleden en/of vrienden die je een ochtend of middag letterlijk een handje willen helpen. Als je zelf niet in staat bent om mee te helpen met de verhuizing of je hier geen tijd voor hebt, is het mogelijk om een verhuisbedrijf in te huren. Het inhuren van verhuizers, verhuiswagens en een verhuislift behoren allemaal tot de mogelijkheden. Hier vind je meer informatie over het huren van een verhuislift voor een verhuizing.

Bereid je goed voor op de verhuizing
Een goede voorbereiding is erg belangrijk als je gaat verhuizen. Als je al je inboedel van tevoren hebt ingepakt scheelt dit veel tijd tijdens de verhuisdag(en). Probeer hier dan ook op tijd mee te beginnen. Je moet immers je hele inboedel uitzoeken, sorteren en vervolgens inpakken. Dit neemt veel tijd in beslag. Koop dan ook ruim van tevoren verhuisdozen zodat je dit niet op het laatste moment hoeft te regelen. Ook het inpakmateriaal kan je van tevoren alvast bestellen. Voor een servies heb je ander inpakmateriaal nodig dan voor handdoeken. Op deze website vind je tevens een checklist voor een verhuizing. Neem deze rustig door zodat je zeker weet dat je niks vergeet.

Adreswijziging doorgeven
Voor bijna alles wat je hebt afgesloten zoals verzekeringen en abonnementen, wordt jouw adres genoteerd. Deze zal je na verloop van tijd moeten omzetten naar je nieuwe adres om miscommunicatie te voorkomen. Anders kan het zijn dat bijvoorbeeld een rekening wordt opgestuurd naar het oude adres waardoor je hier niet van op de hoogte bent. Voor abonnementen geldt dat het minder urgent is om deze direct over te zetten naar het nieuwe adres. Organisaties zoals een verzekeringsmaatschappij, zal je wel zo snel mogelijk moeten inlichten over je verhuizing. Zeker tijdens een verhuizing kan een inboedelverzekering van pas komen.

Op de verhuisdag zelf
De verhuisdag is hoogstwaarschijnlijk een chaotische, drukke dag. Alles loopt anders dan je had verwacht en het kost toch allemaal meer tijd. Probeer dan ook genoeg tijd in de te plannen voor de verhuizing. Afhankelijk van de grootte van je inboedel plan je het aantal dagen in die je verwacht nodig te hebben tijdens de verhuizing. Zorg op deze dag er voor dat je alle spullen die je de komende dagen nodig hebt, bij de hand hebt.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist