Beleggen in vastgoed

steeds populairder

Beleggen kan op verschillende manieren. Een alsmaar populairder wordende manier van beleggen is beleggen in vastgoed. Misschien wel de belangrijkste reden om te beleggen in vastgoed, het het hoge dividendrendement. Ook de beperkte correlatie met de aandelenmarkt is een belangrijke reden hiervoor, net als het feit dat vastgoed heel tastbaar, en dus een fysieke asset is. Wij zetten een aantal mogelijkheden voor je op een rij.

Beleggen in vastgoed
Een hele bekende manier van beleggen is het eigen huis. Niet iedereen denkt bij een eigen huis direct aan een manier van beleggen, maar ziet een huis als een spaarpotje voor later. Een tweede huis kan hier een hele goede aanvulling op zijn. Dit kan natuurlijk worden gebruikt als vakantiehuis, maar het verhuren van deze woning is voor velen ook een grote reden om dit huis aan te schaffen. Wanneer jij zelf niet in de woning verblijft, kun je deze verhuren en er dus inkomsten mee genereren. Een aangekocht bedrijfspand dat je gaat verhuren is daarmee te vergelijken.

Ook als je de beurs op gaat, zijn er verschillende mogelijkheden om in vastgoed te beleggen. Een makkelijke manier is het aankopen van aandelen van bedrijven die zich bezighouden met alles wat met vastgoed te maken heeft. Eurocommercial Properties is daar zo’n voorbeeld van. Op de beurs is het ook mogelijk om een mandje van verschillende fondsen in het vastgoed te kopen, zoals een beleggingsfonds of ETF.

Het eigen huis als belegging
Het huis waar je in woont zul je niet zo snel zien als een belegging, maar dat is het eigenlijk wel. Je huis is namelijk een deel van je vermogen. In veel gevallen zelfs een heel groot deel van dit vermogen. Het is dan ook belangrijk om vooraf goed na te denken over bepaalde situaties. Wil je bijvoorbeeld in de woning blijven wonen tot het moment van overlijden, of wil je op den duur gaan verkopen en kleiner wonen? Ook bij een eventuele verbouwing van je huis moet je jezelf de vraag stellen of deze investering in je huis het wel waard is.

Als je een tweede huis bezig of wil gaan aanschaffen om te verhuren, is het aan te raden om vooraf goed over een aantal zaken na te denken. Zo zijn er flinke kostenposten waar je rekening mee moet houden, zoals de aanschaf, onderhoud en verbouwingen. Bovendien is het niet altijd even makkelijk om geschikte huurders te vinden.

Beleggen in vastgoedspecialisten
Beleggen in bedrijven die gespecialiseerd zijn in alles wat met vastgoed te maken heeft, kan ook een hele slimme zet zijn. Er zijn verschillende bedrijven in Nederland waarbij dit mogelijk is. Onderdelen waar je vervolgens in kan beleggen zijn winkels, kantoren, woningen of distributiecentra. Deze vier onderdelen dekken ongeveer 90% van de gehele vastgoedmarkt af. Kijk echter wel kritisch naar het bedrijf, om te bepalen of dit bedrijf geschikt is om in te investeren. Kijk onder andere naar het gedeelte van de markt waarin ze opereren, hoe het bedrijf gefinancierd is, hoe groot de expertise van het management is en hoe de schuld van het bedrijf is ten opzichte van de bezittingen.

Beleggingsfondsen
Beleggen in mandjes vastgoedfondsen is ook mogelijk. Zo kunnen klanten van BinckBank bijvoorbeeld gebruik maken van de unieke Fondsvergelijker en hiermee eenvoudig een selectie maken waarbij alle vastgoedfondsen die beschikbaar zijn, getoond worden. Let wel op dat de waarde van een belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen enkele garantie voor de toekomst.

Beleggen kan dus op veel verschillende manieren. Stel jezelf dus een aantal vragen om erachter te komen waar jouw investeringen het beste tot zijn recht komt. Praat eventueel met een financieel adviseur zodat je zeker weet dat je de juiste keuze gaat maken. Als je interesse hebt in het beleggen in een beleggingsfonds of een ETF gericht op vastgoed? Neem dan eens een kijkje bij de Binck Fundcoach.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met BinckBank.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist