Begin het nieuwe jaar goed met een besparing op de energiekosten

Wat kies jij?

Wanneer heb jij voor het laatst bekeken of je huidige energieleverancier de beste prijs voor stroom en gas biedt? Door online verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken kun je al snel tientallen tot zelfs meer dan honderd euro besparen op jaarbasis. Bij het vergelijken van energieleveranciers zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Wist je bijvoorbeeld al, dat huishoudens met zonnepanelen op het dak in 2024 een heffing betalen voor de teruglevering van groene stroom bij sommige leveranciers? Evenals dat verschillende leveranciers geen loyaliteitsbonus meer bieden aan huishoudens met zonnepanelen. Het kan honderden euro’s schelen op jaarbasis. In dit artikel lees je meer over de redenen waarom energie vergelijken juist nu interessant is. 

Veranderende salderingsregeling, heffingen en ingetrokken prijsplafond 
Begin 2024 verandert er veel op het gebied van energietarieven. Zo verdwijnt het prijsplafond, dat eerder werd ingesteld om huishoudens te beschermen tegen te snel opgelopen energieprijzen. Het was eind 2022 het gevolg van de oorlog in Oekraïne. Veel energieleveranciers bieden momenteel een tarief dat ver onder het prijsplafond ligt. Dit maakt dat het afschaffen hiervan weinig impact zal hebben op de maandlasten. Een vergelijker als Energiekiezer.nl helpt je te bepalen of dit ook voor jou geldt; welk energietarief wordt momenteel geboden door leveranciers? Ligt jouw tarief hier nog boven? 

Heffing voor huishoudens met zonnepanelen 
Eerder in dit artikel werd al genoemd dat verschillende energieleveranciers een heffing rekenen bij het terugleveren van groene stroom. Hiermee lopen de leveranciers vooruit op de veranderingen in de salderingsregeling. Naar alle waarschijnlijkheid zal deze regeling, wanneer de Eerste Kamer hiermee instemt, in de loop van 2024 of 2025 veranderen. Het betekent concreet dat de regeling stapsgewijs wordt afgebouwd in de komende jaren. 

Vergelijk ook de verzekeringen voor je inboedel en woning 
Je bespaart als huishouden niet alleen door het aanbod van energieleveranciers met elkaar te vergelijken. Kijk ook nog eens kritisch naar de premie die je maandelijks voor je verzekeringen betaalt. Door over te stappen naar een andere verzekeringsmaatschappij houd je op jaarbasis mogelijk een paar tientjes over. Budget dat je kunt gebruiken voor het opknappen van je interieur, het verduurzamen van ruimtes, enzovoorts. Daarbij zijn het hele snelle besparingen; het gebruik van een online tool is eenvoudig en kost je niet meer dan een paar minuten van je tijd. Je kunt het nieuwe energiecontract of je verzekeringen rechtstreeks vanuit zo’n tool afsluiten. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist