5 tips voor het vinden van een fijne huurwoning

Dan lukt het vast

Het vinden van een huurwoning die bij je past, kan lastig zijn. De verhitte woningmarkt heeft er de laatste jaren voor gezocht dat er veel vraag, maar in verhouding weinig aanbod is. Wanneer je op zoek bent naar een huurwoning vraag je je misschien af of het wel nut heeft om aan zo’n zoektocht te beginnen.

Het antwoord op die vraag is gelukkig kort maar krachtig: jazeker. Met de juiste tips en tricks weet je binnen no time waar je fijne huurwoningen in Utrecht, Amsterdam, Rotterdam of andere grote steden kunt vinden. In dit artikel geven we je 5 onmisbare tips die je hierbij goed kunt gebruiken.

1. Schakel je online en offline netwerk in voor huurhuis

Als eerst is het belangrijk om iedereen die je kent te laten weten dat je op zoek bent naar een huurwoning. Je bent immers niet de enige die op zoek is naar een huis. Het liefst schreeuw je dit letterlijk van de daken, maar dat wordt wellicht in de praktijk wat lastig. Wat je wel kunt doen, is je online en offline netwerk inschakelen en via deze weg laten weten dat je op zoek bent naar een woning.

Stel: iemand ziet een huis voor je voorbijkomen dat aan je wensen voldoet, zoals een appartement of een vrijstaande woning, dan is de kans groot dat diegene contact met je opneemt. Vertel je familie, vrienden en kennissen dus dat je op zoek bent. Plaats daarnaast op alle sociale media kanalen een berichtje. Media zoals Facebook en Instagram kunnen erg veel betekenen binnen je zoektocht.

2. Schrijf je in bij een woningzoekmachine voor meer succes

Wat zo lastig is aan het zoeken naar een huurwoning is dat je misschien niet goed weet waar je moet kijken. Heb je eenmaal iets gevonden, dan is het huis net verhuurd of past het toch niet helemaal binnen je budget. Hoe handig zou het zijn als je dit zoekproces kunt laten uitvoeren door een ander? Jij geeft je wensen en budget op en een zogeheten woningzoekmachine gaat voor je op zoek.

Dat klinkt ideaal, toch? Fijner nog: het is mogelijk. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van RentSlam. Zij zoeken iedere dag naar de beste huurwoningen voor jouw wensen. Dit doen ze door 1000 keer per dag alle betrouwbare sites te scannen. Vervolgens kun jij al op woningen reageren voordat anderen ze vinden. Je kunt RentSlam al gebruiken voor maar € 0,54 per dag.

3. Houd bouwplannen op de plek waar je wil wonen in de gaten

Heb je geen haast om te verhuizen, maar wil je op de lange termijn wel een (ander) huurhuis vinden? Kijk dan eens naar mogelijke bouwplannen in de stad of het dorp waar je wil gaan wonen. Kijken we bijvoorbeeld naar een stad zoals Utrecht dan zien we dat daar de laatste jaren veel nieuwbouw bij is gekomen waarvan een deel huurhuizen zijn.

Dit soort nieuwbouwprojecten worden vaak ruim van tevoren aangekondigd, waardoor je de tijd hebt om je erin te verdiepen en je in te schrijven. Het grote voordeel van een compleet nieuw huis is dat het vooral de eerste jaren amper onderhoud nodig heeft en dat alles echt volledig nieuw is. Hoe heerlijk is dat?

4. Wees snel met reageren op huurhuizen

Wat je ook doet in je zoektocht naar een huurhuis: zorg ervoor dat je altijd snel reageert op woningen waar je misschien wel zou willen wonen. Om de kans te vergroten dat je langs mag komen, is het echt heel belangrijk om heel snel te reageren. Er komen iedere dag vrije huurwoningen op de markt, maar deze zijn door de grote vraag meestal snel verhuurd.

Omdat sommige mensen of bedrijven in eerste instantie alleen de eerste tien mensen uitnodigen en niet alleen kijken naar je profiel of wensen is het dus extra prettig om snel te zijn. Hierbij geldt: wees niet te specifiek op één wijk of één stadsdeel. Des te groter je zoekgebied is, des te groter de kans is op een huurwoning!

5. Kijk goed naar hoe je reageert en je jezelf voorstelt

Heb je eenmaal een woning gevonden waar je jezelf wel ziet wonen? Te gek! In dat geval moet je nog steeds actie ondernemen om jezelf te laten zien. Besteed daarom extra veel aandacht aan de manier waarop je reageert. Vaak worden mensen al afgewezen om überhaupt te komen kijken door bepaalde dingen in een tekst.

Schrijf je bijvoorbeeld dat je zanger bent van beroep? Of dat je drie langharige katten hebt? Grote kans dat ze liever iemand anders uitnodigen en dat terwijl je waarschijnlijk niet (vaak) zingt thuis en langharige katten minder snel verharen dan kortharige katten. Kortom: benoem alleen dat wat van belang is om kans te maken op een woning. Onnodige informatie kan alleen maar in je nadeel uitpakken.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist