5 manieren om een huis te financieren

Wat past bij jou?

Een huis kopen is een grote investering en het is vaak niet mogelijk om het volledige aankoopbedrag uit eigen zak te betalen. Er zijn in Nederland verschillende manieren om een huis te financieren. Hieronder staan vijf veelvoorkomende manieren op een rijtje.

Hypotheek
Een hypotheek is een lening die je afsluit bij een bank of andere geldverstrekker om een huis te kopen. De hypotheek is gekoppeld aan het huis en dient als onderpand voor de lening. Dit betekent dat de geldverstrekker het recht heeft om het huis te verkopen als je de hypotheek niet kunt aflossen. Er zijn verschillende soorten hypotheken zoals een annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek en aflossingsvrije hypotheek.  Bij een annuïteitenhypotheek betaal je elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing, bij een lineaire hypotheek los je elke maand een vast bedrag af en betaal je minder rente naarmate de looptijd vordert. Bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je alleen rente en los je niets af. Een hypotheek is een veelvoorkomende manier om een huis te financieren en het heeft als groot voordeel dat de rente aftrekbaar is van de belasting.

Spaargeld
Als je genoeg spaargeld hebt, kun je een deel of het volledige aankoopbedrag van het huis uit eigen zak betalen. Dit heeft als voordeel dat je geen rente hoeft te betalen en dat je direct eigenaar bent van het huis. Het nadeel is dat het inzetten van spaargeld kan leiden tot een lagere buffer of minder investeringsmogelijkheden op de lange termijn hebt. Bovendien kan het voorkomen dat spaargeld niet genoeg is om een volledig huis te financieren en dat er nog steeds een hypotheek nodig is.

Overwaarde
Als je een huis bezit en dit huis meer waard is geworden dan de hypotheekschuld, kun je overwegen om de overwaarde te gebruiken voor de financiering van een nieuw huis. Je kunt de overwaarde inzetten als eigen geld bij de aankoop van het nieuwe huis of als extra aflossing op de hypotheek van het nieuwe huis. Het voordeel is dat je de overwaarde al hebt opgebouwd en dus geen extra geld hoeft te lenen. Het nadeel is dat je je huidige huis moet verkopen om de overwaarde vrij te maken.

Schenking
Als je ouders of andere familieleden genoeg vermogen hebben, kunnen zij overwegen om een schenking te doen voor de financiering van je huis. In 2023 is het mogelijk om eenmalig een bedrag belastingvrij te schenken voor de financiering van een huis. Een schenking heeft als voordeel dat je geen rente hoeft te betalen en dat je geen hypotheek hoeft af te sluiten.

Crypto
Crypto is al enige tijd een enorm populaire manier om te gebruiken als betalingsmethode. Via verschillende websites zoals anycoindirect.eu kan je crypto kopen. Wil jij bijvoorbeeld ethereum kopen? Bekijk dan eens de prijzen en de waarden van deze crypto. Wellicht kan jij over een tijdje je huis financieren met behulp van crypto.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Makelaardij?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist