Oude wagonplanken

Van plank tot tafel en bank

Gelegen in de wagons, niemand die er nog naar kijkt, wachten de planken op een nieuwe bestemming. Deze planken doorstaan kou, regen, sneeuw, mist maar ook de zon. Ze worden geleefder en robuuster door deze weersomstandigheden.

Pepijn is een ondernemer die reist naar Frankrijk, België en Roemenië op zoek naar dit materiaal. Het is veelal niet makkelijk om uit te zoeken waar de planken liggen. Je komt er al snel achter hoe groot Europa eigenlijk is (of hoe klein Nederland), maar na een uitgebreide zoektocht via diverse websites en contacten weet hij altijd wel aan verkopers te komen.

Niet alleen via vooraf gemaakte contacten, maar ook al rijdend en speurend ontdekt hij de bergen hout en stapels balken, gebinten en oude planken. Dat is een kwestie van gevoel, ervaring en vooral heel nieuwsgierig zijn. Als je dan eindelijk een mooie stapel wagonplanken hebt gevonden loop je al weer tegen de volgende barrière aan, de taal.

Contact maken valt door de taalbarrière niet mee, maar met handen en voeten, charme, etend en drinkend komt hij toch tot handel met de mensen in deze landen.

Het kost een hoop energie, soms mist hij het vliegtuig doordat hij opeens een mooie partij tegenkomt maar al met al is iedereen in het bedrijf heel blij als de vrachtwagen met het hout uiteindelijk arriveert en er mooie en vooral unieke producten van gemaakt kunnen worden.

Het mooie van dit hout is dat het uitstraalt dat er een verhaal achter zit en dat geeft oud hout zijn unieke karakter. Het is ook praktisch onmogelijk om oud hout na te maken. Als er van dergelijk oud hout een tafel wordt gemaakt ademt die tafel uit dat er een verhaal achter het hout ziet en dat geeft dergelijke meubels meteen het stoere karakter.

Met dank aan Pepijn Kempen Design.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Maatwerk?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist