Houten meubels netjes houden

Zo doe je dat

Je hebt net je nieuwe houten meubels staan. Het is dan belangrijk om ervoor te zorgen dat je deze vanaf het begin goed gaat onderhouden. Als je dit goed aanpakt en hier tijd en aandacht aan besteed zullen je meubels er jarenlang als nieuw uit blijven zien. Je meubels netjes houden hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Het is vooral belangrijk dat je de juiste producten gebruikt om je meubels te onderhouden. Hoe je je meubels onderhoud en ervoor zorgt dat ze netjes blijven lees je hier.

Bescherming van houten meubels
Het eerste wat je moet doen als je houten meubels neemt is hardwax aanschaffen. Hiermee kun je je houten meubels namelijk beschermen tegen het ergste vuil, ook is het schoonmaken een stuk makkelijker als je gebruik hebt gemaakt van hardwax. Je kunt dit eenvoudig zelf aanbrengen. Zorg er altijd voor dat je hout geschuurd en afgewerkt is. Je kunt dan de eerste laag hardwax aanbrengen. Als je dit hebt gedaan moet de laag drogen, dit duurt meestal ongeveer 10 uur. Als je dit gedaan hebt kun je deze stap nog een keer herhalen, hierdoor zijn je houten meubels extra goed beschermt. Als je nu bijvoorbeeld een glas drinken over de tafel laat vallen zullen de vlekken niet in het hout trekken.


Je houten meubels reinigen
Naast het beschermen van je meubels zul je ook je meubels regelmatig moeten reinigen. Hierdoor worden je meubels weer helemaal als nieuw. Je kunt dit het beste doen met power gel. Hiermee zorg je ervoor dat het hout weer zijn originele kleur terug krijgt en lelijke vlekken worden verwijderd. Als je power gel gebruikt moet je het oppervlak eerste schoonmaken om het ergste vuil te verwijderen. Vervolgens breng je de power gel aan en laat je dit intrekken. Uiteindelijk kun je met water het oppervlakte helemaal schoonmaken. Als je dit hebt gedaan kun je je meubels weer bewerken met hardwax.

Met de juiste producten heb je binnen de kortste keren je houten meubels op de juiste manier gereinigd en behandeld. Zorg ervoor dat je dit regelmatig blijft doen, je meubels blijven dan extra lang mooi. Als er eenmaal een aantal vlekken in je hout zijn getrokken wordt het steeds lastiger om deze nog te verwijderen. Het zou zonde zijn als je meubels dan helemaal verpest zijn terwijl het zo makkelijk voorkomen had kunnen worden.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Maatwerk?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist