HI-MACS® gaat de uitdaging aan

Natte ruimte in oude schuur

Het door Solidity uitgevoerde project van een open natte ruimte in een omgebouwde schuur met HI-MACS® is een perfecte combinatie van ultramoderne elementen, vervaardigd uit hoogwaardige materialen, en de rustieke tijdloosheid van het gebouw zelf.Het ombouwen van originele, zeer oude schuren naar woningen is tegenwoordig een populair architectonisch element op het platteland van Groot-Brittannië. Deze schuren zijn soms honderden jaren oud zodat de architecten en aannemers tegen specifieke uitdagingen aanlopen. Als er één regel is die voor een succesvol ontwerp zorgt bij het ombouwen van een schuur naar een woning, is het wel om 'het gebouw trouw' te blijven, ofwel te zorgen dat de schuur zijn wezenlijke karakter behoudt.

Die regel hebben de experts van Solidity goed in hun oren geknoopt toen de eigenaren van een omgebouwde schuur in West-Sussex hen vroegen een stijlvolle en praktische natte ruimte in de nok van de schuur te creëren. Ze hebben de oorspronkelijke zichtbare dak- en muurbalken behouden, waarvan sommige in de loop der jaren waren bepleisterd. Er werden echter moderne materialen en oplossingen geïmplementeerd om een comfortabele en functionele badkamer te creëren.

De keuze van de materialen combineert de ultramoderne interne elementen van hoogwaardige materialen met de rustieke tijdloosheid van het gebouw zelf.

De natte ruimte naast de slaapkamer van de eigenaren in het gewelfde dak maakt veel gebruik van HI-MACS® aangezien het perfect contrasteert met de eikenhouten dakbalken, met een rustiek, kalm toevluchtsoord als resultaat. De vloer moet volledig ondoordringbaar voor vocht zijn omdat het geïntegreerde douchegebied zich in het midden ervan bevindt. Deze gaat naadloos over in de halfhoge wanden die ook van HI-MACS® zijn. De eigenaar wilde het acrylsteen ook gebruiken voor de op maat gemaakte wasbak en de meubels, waaronder het wastafelblad en de voorzijden van de laden, die ook aan vocht worden blootgesteld.

Het materiaal is gekozen vanwege de vele eigenschappen die het in deze situatie ideaal maken: de eenvoudige thermovorming, het niet-poreuze en ondoordringbare oppervlak en het feit dat het zo eenvoudig samen te voegen, te reinigen en te onderhouden is. In de woorden van de MD van Solidity, Chris Cook: “Het is het beste product dat voor dit type installatie verkrijgbaar is”. Het andere grote voordeel dat hij noemt is dat Solidity wegens de moeilijke toegangsweg al het materiaal in aparte platen moest kunnen binnenbrengen en ter plaatse moest vormen en samenvoegen.

Het was ook de ideale materiaalkeuze voor deze specifieke situatie van een installatie in een oud houten gebouw. “Technisch gezien beweegt HI-MACS® mee met de bewegingen van het oude gebouw, terwijl tegels of steen te stijf zouden zijn”. Dat komt doordat HI-MACS® een natuurlijk steenmateriaal is dat in een acrylmatrix is vastgezet.

Het eindresultaat is adembenemend en het visuele contrast tussen de zeer moderne witte onderkant van het interieur en de zeer oude bovenkant met de tijdloze eiken delen vormt een inspirerende stijlmix.

De eigenaar is zeer verheugd met het resultaat: “Het overtreft onze verwachtingen. We vinden het contrast tussen de oude balken en de strakke moderne afwerking geweldig en het verstoort de oorspronkelijke architectonische elementen van de kamer niet. We zijn erg blij met onze beslissing om voegen en tegels te vermijden en HI-MACS® te gebruiken”.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Maatwerk?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist