HI-MACS

Succesvol op Fuorisalone 2015-show

De vijftiende editie van de Fuorisalone-show bij Superstudio più is net afgelopen. Dit jaar was er meer dan 10.000 vierkante meter tentoonstellingsruimte en werd het nieuwe Superdesign Show-format geïntroduceerd; een festival over de cultuur van design dat in één week een publiek trok van meer dan 110.000 mensen, zowel professionals uit de sector als liefhebbers.Onder de belangrijkste installaties op de show was die van LG Hausys in samenwerking met Marcel Wanders. Het was zijn doel om de ruimte te beschouwen als een decor - bedoeld om indruk te maken maar ook om het brede scala aan mogelijkheden van het bedrijf zo goed mogelijk voor het voetlicht te brengen.

De opstelling, die fascinerend en poëtisch was dankzij een droomachtige imprint van de ontwerper, besloeg twee hallen die tegenover elkaar lagen. Ze vertegenwoordigden de werelden van rationaliteit en emotie. In hun midden waren vervolgens twee langzaam bewegende sculpturen geplaatst in een dynamisch spel, als mysterieuze totems.

De hal die aan rationaliteit gewijd was, hechtte meer belang aan de feitelijke materialen die aanwezig waren en minder aan introspectie. De aan emotie gewijde hal daarentegen vertegenwoordigde kunst en drama in lijsten die het patroon benadrukten van het behang 'Blooming Universe' - het geesteskind van Marcel Wanders zelf voor LG Hausys. Het bijpassende meubilair ging op in de omgeving en creëerde een illusie van multisensorische overlappende lagen. Door spellen van transparanties en trappen in een aantal dimensies werd de gast uitgenodigd om gedurende een bijzondere, unieke reis rustig na te denken of te fantaseren.

De twee sculpturen, vier meter in diameter en gemaakt van verschillende tinten HI-MACS®, waaronder een intrigerende doorschijnende versie, vormden de verbinding tussen de twee omgevingen in hun suggestieve grootsheid, waarmee de kwaliteit van het materiaal zichzelf kon bewijzen.

HI-MACS® is in elke vorm te buigen en naadloos te bewerken. Hierdoor konden de figuren uit twee afzonderlijke monolitische blokken materiaal worden gehouwen, zodat een waarlijk verrassend effect ontstond.

HI-MACS® op de Fuorisalone
HI-MACS® was niet alleen te vinden in de Superstudio Più: een aantal producten die waren vervaardigd uit dit Solid Surface-materiaal waren te zien in andere installaties die de stad gedurende de hele Milan Design Week verfraaiden.

Arc, ontworpen door de Nederlandse studio OS ∆ OOS, is een systeem van banken en krukken dat is ontsproten uit het idee om steen op een ongelooflijke, onnatuurlijke manier vorm te geven. “Natuurlijk steen”, aldus de studio, ‘is niet vervormbaar en de enige manier om er een vorm van te maken, is dus om delen ervan weg te halen. Met HI-MACS® kunnen we echter hetzelfde visuele resultaat behalen, met dezelfde eigenschappen, maar door een ander proces waardoor elk mogelijk resultaat kan worden bereikt.”

De producten uit de Arc-collectie die werden tentoongesteld in de Wallpaper-ruimtes van de Fuorisalone zijn verkrijgbaar met verschillende afwerkingen en configuraties die allemaal opvallen door hun natuurlijke, bijna onrealistische, evenwicht.

Facade, ontworpen door de Nederlandse studio De Intuïtiefabriek, is juist een origineel en modern meubelstuk dat is vervaardigd uit drie tot vijf spiegelende deurbladen die samengevoegd kunnen worden. Materiaal, details en vormen vouwen en ontvouwen zich in dit product dat is ontwikkeld voor de badkamer, waarbij HI-MACS® een stevig, solide skelet vormt. Het is verkrijgbaar in meer dan honderd kleurvariaties.

Pic & Nic, ontworpen door Monica Ferrigno en Carlo Dameno, bestaat uit een tafel en waterafstotende parasol met een paal, een ideale metgezel voor een picknick of een eenvoudig hapje in de tuin. Pic & Nic werd gepresenteerd op het evenement din – design in in het Ventura Lambrate-district. Het biedt een tafelblad met bekerhouder en een prettige schaduwplek in één eenvoudig artikel.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Maatwerk?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist