Een keuken laten ontwerpen?

Een paar goede tips om een keuken te laten ontwerpen

Wie het zichzelf gemakkelijk en voordelig wil maken, kiest een kant-en-klare keuken. Maar wellicht vind je geen standaardmodellen die je aanspreken, goed passen binnen de beschikbare keukenruimte of aansluiten op de stijl die je voor ogen hebt. Of misschien wil je je keuken gewoon graag een geheel eigen tintje of invulling geven. Dan kun je uiteraard altijd zelf een keuken laten ontwerpen. Denk daar echter niet te licht over, want aan een keuken die eenmaal "staat", kun je vaak moeilijk veranderen.

Een interieurbouwer kan je helpen met een keuken laten ontwerpen. Hier alvast enkele tips over de vorm van je nieuwe keuken  waar je zelf alvast even bij stil kunt staan. Want een goede voorbereiding is vaak het halve werk.

 

De vorm

Een belangrijk aspect van het keukenontwerp is uiteraard de vorm. Welke keukenvorm je kiest is gedeeltelijk een kwestie van smaak, maar ook de ruimte die je tot je beschikking hebt en de plaatsing daarin van ramen en deuren speelt een rol.

Heb je een smalle keukenkamer, dan land je bijvoorbeeld al gauw aan bij een rechte keuken – waarbij alle elementen naast, boven en onder elkaar tegen één wand worden geplaatst. Een nadeel van zo’n vorm zijn de lange looplijnen. Heb je een grote open keuken, dan is een kookeiland een mooie, in het oog springende oplossing.

Andere veel voorkomende opties zijn de U- en L-vorm en de parallelkeuken. De laatste optie houdt in dat de keuken bestaat uit twee tegenover elkaar liggende delen. Zorg er daarbij voor dat alle onderdelen van je kook- en werkruimte zich aan één kant bevinden; dat is makkelijker werken. Apparaten als de koelkast en vaatwasser kun je dan tegen de tegenoverliggende wand plaatsen.

Heb je een vierkante keukenruimte, denk dan eens aan een G-vorm. Het voordeel van een dergelijke opzet is dat de looplijnen kort zijn. Het nadeel is dat je relatief veel hoekruimte hebt. Ovens, koelkasten en andere apparatuur kun je meestal niet kwijt in een hoek, omdat je dan hun deuren dan vaak niet meer kunt openen.

Wij wensen u veel succes met een keuken laten ontwerpen.

Uw interieurbouwer kan u helpen de juiste keuze te maken. De op WonenWonen getoonde interieurbouwers zijn allen 5/sterrenspecialist en staan graag voor u klaar.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Maatwerk?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist