Designtafel wagondelen

gemaakt door creatieve meubelmaker

Onze meubelmakers hebben passie voor hun werk. Gelukkig maar. Zo komen de leukste ideeën namelijk tot stand. Zo ook deze design wagondelen tafel. De tafel is gemaakt van stukken afvalhout van wagondelen die de meubelmaker gedurende een jaar heeft opgespaard. Weggooien kan altijd nog moet hij gedacht hebben. Gelukkig heeft hij dit niet gedaan, want kijk wat een prachtige tafel hieruit is gekomen:

Wagondelen hebben zelden dezelfde breedte maat. Als wij een bestelling krijgen voor een tafel van wagondelen zoeken de meubelmakers planken uit die qua structuur en breedte zoveel mogelijk bij elkaar in de buurt komen. Zo zorg je voor zo min mogelijk afval. En voor een mooi eindresultaat natuurlijk.

Alle stukken restafval die voor deze tafel zijn gebruikt, hadden een andere breedte maat en zijn in dezelfde maat gezaagd. Best een werkje als je bedenkt dat het hout niet geschaafd is en dus geen enkele vlakke zijde heeft. Dan is recht zagen nog best een uitdaging. Het is wel een heel belangrijke handeling omdat het volgende stukje hout er ook weer perfect tegenaan moet passen.
Alle vierkante blokjes zijn onderling met elkaar verbonden door middel van domino’s. Dit zijn houten verbindingstukjes die ervoor zorgen dat de blokjes goed aan elkaar blijven zitten. Het geheel is omlijst door een verstekrand van wagondelen. Door deze rand krijgt de tafel een mooie afwerking en vormt het een geheel samen met de blokjes.


Sidetable
In dit geval heeft de meubelmaker gekozen voor de afmetingen van een sidetable. De tafel is dus wat smaller dan de gangbare maten voor een eettafel. Uiteraard is het ook mogelijk om andere afmetingen aan te houden, dan worden er gewoon meer of minder blokjes aan elkaar gemaakt. Het is immers een design wagondelen tafel op maat! Zie je dit design wel zitten als sidetable of salontafel, dan kan dat ook gerealiseerd worden. Uiteraard wordt er bij een bestelling van een klant geen gebruik gemaakt van resthout, maar van hele planken die verzaagd worden om dit mooie patroon te kunnen maken.

Heb je zelf ook een gaaf idee voor een meubelstuk? Ga eens langs bij één van onze 5-sterrenspecialisten voor een passend advies en een ontwerp op maat.

Met dank aan vansloophout.com

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Maatwerk?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist