Artglas

tussen kunst en metier

Glasramen passé? Think again! Met zijn firma Artglas maakt John Dierickx het eeuwenoude ambacht van glas in lood opnieuw springlevend. Hij ontwerpt, vervaardigt en integreert handgemaakte glaspanelen voor residentiële en commerciële gebouwen. De resultaten zijn kunstzinnig, technisch perfect en nog functioneel ook.

Veelzijdig maatwerk
Glasramen kennen veelzijdige toepassingen: van ramen en deuren tot koepels en wanden, en zelfs losstaande creaties als kunstwerk an sich. De glaspanelen van Artglas hebben een kunstzinnige uitstraling en onderstrepen de architectuur van een gebouw of vertrek. In tegenstelling tot de oorspronkelijke glas-in-loodramen, dienen ze niet alleen om naar te kijken. Je kijkt er ook door, waarbij je zelf de mate van privacy en transparantie bepaalt. Precies daarom zijn de ontwerpen zo gegeerd door (interieur)architecten.

Creatieve ontwerpen
De glaspanelen van Artglas zijn per definitie maatwerk. Resultaat: unieke, persoonlijke creaties met eindeloze mogelijkheden qua kleuren, vormen en formaten. John vertrekt van de esthetische voorkeuren van de klant, met veel oog voor functionele aspecten. Hij beheerst het ambacht als geen ander, heeft een ongeëvenaarde materiaalkennis en is een pietje-precies. Hij snijdt en slijpt de panelen volgens eeuwenoude procedés, en geeft een artistieke meerwaarde aan het ambachtelijke vakmanschap. Terwijl veel andere glas-in-loodspecialisten zich beperken tot restauratie en reproductie, creëert Artglas totaal nieuwe ontwerpen. En dat zowel voor particulieren als voor bedrijven, al dan niet in opdracht van architecten.

Gelauwerd vakmanschap
Johns fascinatie voor glas spruit voort uit de haast onbeperkte mogelijkheden qua ontwerp en kleurgebruik. Hij is een meester in het doseren van kleuren, toepassen van texturen, afwisselen tussen strakke en gebogen lijnen, spelen met licht en transparantie, … Toch verliest John tijdens de artistieke schepping nooit de toepassing uit het oog. Zo houdt hij altijd rekening met de lichtinval, de plaatsing, de inkijk, enzovoort.

Overal thuis
De ronduit vernieuwende realisaties van Artglas werden terecht beloond met het kwaliteitslabel Design Vlaanderen. Ze sieren talloze privéwoningen en bedrijfspanden, in diverse bouwkundige stijlen: van art nouveau en klassiek tot minimalistisch en hypermodern. John tekent het ontwerp uit op ware grootte zodat de klant zich vooraf een beeld kan vormen van het uiteindelijke resultaat. En dat is altijd verbluffend – of het nu gaat om een ingetogen of een uitbundig design.

Van subtiele sier tot bonte blikvanger
Artglas maakt resoluut komaf met het stoffige imago dat we vaak associëren met glas in lood. En hoewel glas in lood als kunstvorm hoogtij vierde in de middeleeuwen, blaast Artglas het oude ambacht op sublieme wijze nieuw leven in.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Maatwerk?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist