Wonen op een woonboerderij

in een landelijke omgeving

Voor vele mensen is het wonen op een woonboerderij in een landelijke omgeving een ware  droom. De rust en ruimte van het platteland en de weidse natuur, vogels die fluiten dat alles zijn kenmerken van het wonen in een landelijke omgeving. Deze kenmerken zijn de reden waarom een woonboerderij op het platteland als de ultieme vorm van wonen wordt gezien.

Woonboerderijen

Er zijn in Nederland aardig wat boerderijen, hofstedes en hoeves te koop en te huur die voorheen bijvoorbeeld als agrarisch bedrijf hebben gediend. Deze boerderijen kunnen tot prachtige woonboerderijen worden omgetoverd. Sommige mensen dromen ervan om zelf lekker aan de slag te gaan om de woning geheel te renoveren, andere mensen geven de voorkeur aan een compleet omgebouwd woonboerderij. De reeds omgebouwde woonboerderijen zijn vaak tot in de fijnste details gemoderniseerd waardoor deze woningen ook wel de naam landhuis, state of stins krijgen.

woonboerderij

Voor geïnteresseerden in woonboerderijen is het belangrijk om te weten dat er allerlei verschillende boerderijtypen zijn. In Nederland verschillen de boerderijtypen erg per regio. In het noorden van het land zien we bijvoorbeeld de Kop-hals-rompboerderij, de stolpboerderij en de oldambster boerderij. Wat meer zuidelijker zien we dan bijvoorbeeld boerderijen in de hallenhuisgroep, de dwarshuisgroep en in Zeeland de Zeeuwse schuurgroep. Ieder type boerderij is gebouwd in een andere stijl met andere bouwmethodes. Bij sommige boerderijen zat de voordeur aan de zijkant, ook wel een dwarshuis genoemd. IN Zeeland zag men bijvoorbeeld veel woningen die als zelfstandige woning aan een schuur werden vastgebouwd. In andere regio’s ziet men meer zogenaamde binnenhof boerderijen waar de schuur en de woning los van elkaar staan.

Inrichten van de woonboerderij

Het landelijk wonen kent zijn oorsprong in het wonen in een landelijke omgeving, zoals op een woonboerderij. Een woonboerderij landelijk inrichten valt dus ook geheel op zijn plaats! Doordat in een woonboerderij normaal gesproken veel plaats is. Hierdoor kun je dus gebruik maken ruime opzet, wat belangrijk is in een landelijke inrichting. De landelijke inrichting in een woonboerderij moet gezelligheid en warmte uitstralen, maar boven alles een ontspannen en rustig gevoel creeeren. Autenthieke elementen uit de boerderij zoals de rustieke houten steunbalken aan het plafond en de traditionele open haard maken het geheel compleet.  Dit kan aangevuld worden met een stoere boomstamtafel, een mooi landelijk bankstel en verschillende decoratieve woonaccessoires.

landelijke stoelen

Foto: Jess Design

Leefkeuken in de woonboerderij

Vele woonboerderijen hebben vaak de ruimte en daarmee de mogelijkheid om een mooie ruime landelijke leefkeuken in te richten. Een heerlijke plek die niet alleen maar wordt gebruikt om te dineren maar ook voor allerlei andere gelegenheden. In het design van de keuken zelf wordt veel gebruik gemaakt van hout en natuurlijke materialen. De keukenkastjes worden afgewerkt met stijlvolle handgrepen en er wordt gebruik gemaakt van andere landeljke accessoires zoals ouderwetse wandlampen. Bij een landelijke keuken hoort ook een grote diepe rechthoekige wastafel, een groot fornuis met het liefst 6 pitten. Naast de plek om eten te bereiden, is er een ruime tafel met stoelen die uitnodigen om meteen te gaan zitten en gezellig in de keuken een kopje thee, koffie of een glas wijn te nuttigen.


Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Landelijk wonen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist