Wonen in landelijke stijl

Geeft rust

Sfeervol
Een huis inrichten is iets heel persoonlijks. Waar de een kiest voor witte vlakken met daarbinnen strakke meubels, zal de ander voor warme kleuren gaan en een daarbij passend interieur. 

Met name Engelse kleuren zorgen voor een hele warme uitstraling. Dat is wonen in landelijke stijl optima forma. Natuurlijk moet het wel passen bij de inrichting, want wanneer het met elkaar in contrast is, wordt het al heel snel rommelig.


Foto: La provence

Gemoedelijk
Een volledig andere manier van kijken is het verschil tussen gemoedelijk en luxueus. De keuze tussen het genot van pure luxe of van die huiselijke sfeer waar veel mensen van blijken te houden. Ook hier zit het verschil in warmte en uitstraling.
Koppel je de twee zaken dan zie je vaker dat strakke inrichting en luxe goed passen, eveneens warmte en gemoedelijk.
Het heeft met en de persoonlijke keuze te maken en de leefomstandigheden. Het heeft namelijk ook met de gezinsomstandigheden te maken. Kinderen kunnen op hun eigen wijze het wonen in landelijke stijl behoorlijk beïnvloeden.

Landelijk
Vreemd genoeg hebben mensen bij wonen in landelijke stijl direct het idee van warmte en gemoedelijkheid. Soms zelfs van rommelig. Dit is echter duidelijk in contrast met de realiteit. Het kan, en vaak is dat ook het geval, beslist luxueus zijn. Ga maar eens na. Wanneer men over een landelijke keuken spreekt, heeft ieder daar het beeld van een prachtige luxe keuken bij. Daar staat tegenover dat de woorden landelijke sfeer bij heel wat mensen een beeld van rommelig en bij elkaar geraapt oproept.
Natuurlijk heeft dat te maken met de beelden waarmee we opgroeien en die we voor ogen hebben bij bepaalde woorden. Landelijke sfeer is voor de wat ouderen een Swiebertje-achtige en ouderwetse inrichting en bij de jongeren roept het een beeld op van "Boer op zoek naar een vriendin".

In de stad wonen
Waar ook wel eens verwarring over ontstaat is wat wonen in landelijke stijl betekent. Iemand die in de stad woont, zie je niet zo zeer in een landelijke stijl wonen. Zoals gezegd heeft dat met onze beeldvorming te maken. Niet de omgeving bepaalt de inrichting, maar de bewoners. Zelfs in een appartement, midden in het centrum van een grote stad, kan men kiezen voor een inrichting die geheel is gebaseerd op de landelijke stijl. Warme kleuren, chique inrichting, huiselijke sfeer, uitnodigend. De sfeer zegt namelijk veel over wie we zijn, waar we voor open staan en op welke wijze we ons leven inrichten. Strak, kleurrijk, elegant, luxueus, veel open ruimte, wat drukker. Net zoals het leven van de bewoner vaak is.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Landelijk wonen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist