Warme kleuren

Zorgen voor huiselijkheid

In een jachtige, moderne en technologische samenleving ontstaat al snel de hang naar vroeger. Naar dat huiselijke, die sfeer en warmte waarin velen zijn opgegroeid. Kleuren spelen daarbij een hele belangrijke rol.


Inrichting
Waar we een tijdlang zagen dat de keuze op strakke en steriele interieurs viel, is de tendens tegenwoordig veel meer terug naar het gemoedelijke, het huiselijke. Naar dat moment van lekker samen zijn. Want werk, verplichtingen, hobby's en sociale media zorgen er voor dat ieder voor zich leeft en geleefd wordt. Door het interieur uitnodigend te maken, zal de jeugd sneller er voor kiezen met de laptop op schoot op de bank te gaan zitten.
Om die inrichting dat gevoel van warmte geven, is kleurgebruik van groot belang. Wit en steriel stoot af, evenals bruin, zwart en donker. Pasteltinten, aardekleuren en gedurfde combinaties van tegengestelde kleuren daarentegen nodigen uit. Zij zorgen voor een gevoel van sfeer en halen de natuur in huis.

Kleuren
In een echte Engelse cottage vind je vaak onverwachte kleuren op de muur of in het interieur. Het befaamde mintgroen of Engels rood geeft direct een bijzonder gevoel. Evenals terracotta en zand of maïs. Een keuken in gebroken wit ziet er anders uit dan een strakke witte keuken. Een huiskamer die een combinatie van terracotta, maïs en crème laat zien, heeft uitstraling. Nodigt direct uit om plaats te nemen.
Waar de strakke kamer open is en weinig extra's vertoont, is de landelijk inrichting in de woonkamer drukker en voorzien van leuke lampen en features zoals de Engelsen dat noemen, zoals een open haard, houten balken of een krantenbak van sloophout. Dat zorgt voor dat huiselijke. Het kleurgebruik van een landelijk interieur is daarom belangrijk. Durf eens te kiezen voor wat drukte in huis, zonder dat het afstotend werkt.

Natuur
Natuurlijk kleurgebruik in een combinatie met pasteltinten, waarbij er op de muur zelfs een dubbele tint als contrast mogelijk wordt, doet een beetje denken aan de Romeinse villa's waarin veel gebruik gemaakt werd van natuurkleuren. Zo wordt binnen verbonden met buiten. Door dat te combineren met mooie planten, fleurige bloemen en parket, laminaat of mooie wollen tapijten, ontstaat die oase van gemoedelijkheid en rust waar die we zo nodig hebben in deze hectische tijd. Zacht oranje, licht bruin, warm blauw, petroleum, mauve of zandkleuren geven allen dat gevoel. De combinatie van rustige natuurkleuren met de wat hardere directe kleuren, zoals Engels rood maken een interieur gezellig en prettig anders.  

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist