Landelijke inrichting

Ruimtelijk of landelijk?

Landelijke inrichting
Gebruik makend van hout, van warme kleuren, van stoffen en van extra elementen kan men een landelijke inrichting realiseren. Een open haardvuur met rondom een chique gestoffeerde bank, twee luxe fauteuils en een prachtige houten tafel. Zo stel je je de landelijke inrichting voor in een oud Engels landhuis. 
Landelijke meubels zijn geenszins grote, zware eikenhouten tafels en stoelen. Een landelijk inrichting is chique, warm en stijlvol. Landelijke meubels kunnen design zijn of extravagant. Maar eveneens terughoudend of gepatineerd in een typische landelijke kleurstelling.

landelijke inrichting

Foto: Graham & Brown

Ruimtelijk of landelijk?
Er is een wereld van verschil tussen een ruimtelijke - en een landelijke inrichting. Waar men bij ruimtelijk kiest voor effectief en vooral weinig, valt de keuze bij landelijk op warm, ietwat drukker, natuur gebonden en gezellig.
Kenmerken voor landelijke woonaccessoires zijn natuurlijke producten, hout, bloemen, nostalgisch en vooral kleurrijk. Natuurlijk gepast kleurrijk. Pracht en praal in combinatie met rust en sierlijkheid.

Nostalgie
De trend naar landelijk wonen heeft ook met nostalgie te maken. Met die geborgenheid die men van vroeger kent. Door dat te combineren met het chique van de country style, wordt een landelijke inrichting gekenmerkt door rust, door chique en door design.
Er zijn landelijke meubels die gebaseerd zijn op de Renaissance, maar met een eigentijdse noot. Of een uiterst chique bank, maar dan in een zachte pastelkleur en in een gewoven stof. Die opvalt door de vormgeving, de bijpassende kussens en waar men het zitcomfort van af ziet.

Accessoires
Een landelijke inrichting betekend niet alleen maar meubels plaatsen. Het heeft veel te maken met de manier waarop naast een luxe interieur ook de bijpassende landelijke woonaccessoires gekozen zijn. Zij voegen niet slechts toe, zij ronden af. Zij bepalen uiteindelijk of de gekozen vloer, vitrage en meubels die stijlvolle warmte uitstralen die een opvallend, eigentijds interieur zo bijzonder maakt.
Lampen, vazen, kussens, voetenbankjes, bijzettafels, kandelaren, servies, glaswerk, al deze zaken zijn toevoegend. Een kamer vol prachtig meubilair is de voorfase. Bijpassende accessoires ronden het proces af. Net als een mooi muziekstuk, drijvend op een sfeer van passie, pas af is wanneer de solist zijn of haar deel toevoegt.

Opbouwen
Een landelijke inrichting creëren is een kwestie van opbouwen. Goed informeren, zoeken naar dat extra, stukje bij beetje bijeen brengen. Afronden is niet iets van nog even iets neerzetten, maar steeds weer een stukje inbrengen. Zo ontstaat dat droominterieur dat waardering krijgt van de gebruikers, maar ook van bezoekers. Dat rustgevend is, opbeurend en vooral warmte uitstraalt. Natuurkleuren, producten zoals hout, leer, wol, zachte producten zoals een bank of een tapijt en veel licht. Dat is een landelijke inrichting, zelfs midden in de stad.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Landelijk wonen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist