Landelijke banken

Banken die uitnodigen om te gaan zitten

Bij een landelijk interieur horen natuurlijk landelijke banken, maar wat zijn landelijke banken precies? Vergeleken met strakke design meubels hebben landelijke banken vaak een wat nonchalantere uitstraling. Dit komt omdat er vaak gebruik wordt gemaakt van losse hoezen in plaats van een vaste strakke stoffering.

landelijke bank

Foto: Henders en Hazel

Verschillende soorten landelijke banken

Landelijke banken zijn verkrijgbaar in allerlei uitvoeringen, verschillende materialen en kleuren. Kenmerkend aan deze banken zijn dat ze direct uitnodigen om lekker in te gaan zitten. Bij een landelijk interieur hoort gezelligheid en sfeer en dat is precies wat een landelijke bank dient te creëren. Of dit nou een hoekbank, tweezitter of driezitter is, een landelijke bank is een heerlijke comfortabele bank waar je lekker in kunt zitten.

Wat bijna alle landelijke banken in gemeen hebben, is dat ze bestaan uit losse kussens voor zowel de zitting als de leuning. Deze kussens zitten vaak los en kunnen daardoor ook verplaatst worden. Daarnaast worden er ook landelijke banken gemaakt waarbij de kussens met een ritssluiting vast zitten aan de bank. In ieder geval zijn de kussens altijd los te maken, waardoor het schoonmaken van de bank ook een stuk gemakkelijker gaat. Het voordeel van deze losse delen is ook dat wanneer er een kussen of ander onderdeel van de bank stuk gaat of vies wordt, men dit specifieke deel kan vervangen of wassen, zonder dat daarvoor de gehele bank tijdelijk niet meer gebruikt kan worden. Afhankelijk van het materiaal dat gebruikt is voor het stofferen van de landelijke bank, is het vaak ook mogelijk om de hoezen af te nemen en deze zelf te wassen.Landelijke banken kunnen ook uitgevoerd worden met knopen in de kussens op de rugleuning, bij deze kussens wordt het wassen wat lastiger.

landelijke banken

Foto: Henders en Hazel

Kleur

Bij landelijk wonen worden vaak natuurlijke kleuren gebruikt. Landelijke banken kunnen in allerlei verschillende kleuren gemaakt worden, maar de meest voorkomende kleuren zijn wit, gebroken wit, grijs en bruin. Wil je een landelijke bank die perfect aansluit bij de rest van je landelijke interieur dan kun je bij een meubelspeciaalzaak het gewenste model in de kleur die het best in jouw interieur past laten maken. Hierbij kun je zelf ook het type materiaal en de afwerking bepalen.

Varieer met kussens

Bijna alle landelijke banken worden uitgerust met extra sierkussens, wat de bank vaak een nog sfeervollere uitstraling geeft. De losse kussens die bij landelijke banken worden gebruikt, zijn vaak in een andere kleur waardoor een duidelijk contrast ontstaat. Door de kussenslopen regelmatig te wisselen kun je op een eenvoudige manier een andere look aan het interieur geven. Zo kun je gebruikmaken van seizoensgebonden kussens waarbij in de herfst een rood-bruin kussen een mooi effect geeft in een gebroken witte landelijke bank. In de zomer en het voorjaar kun je de kussenslopen van de landelijke bank dan weer van wat luchtigere kleuren voorzien. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist