Een modern landelijk interieur

met eenvoud als rode draad

De populaire landelijke stijl is erg goed te combineren met een moderne inrichting. Misschien is de combinatie van landelijk en modern niet de meest voor de hand liggend omdat deze twee stijlen erg veel van elkaar verschillen. Toch is een modern landelijk interieur een prachtige combinatie die zorgt voor een mooi modern en rustgevend interieur.

modern landelijk interieur

Foto: Barbas Haarden

Een basis aanhouden

Bij het inrichten van een nieuw interieur is het erg belangrijk om een bepaalde basis aan te houden. In een landelijk interieur wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Tegenwoordig wordt erg veel gebruik gemaakt van steigerhouten meubels. Wanneer steigerhouten meubels op de juiste wijze vervaardigd worden, past dit erg goed in het modern landelijk interieur. Het hout van de steigerhouten meubels is erg landelijk, om het geheel meer modern landelijk te maken kunnen in het interieur strakke hoeken worden toegevoegd. Combineer een steigerhouten bar of zithoek met een strakke keuken met een natuurstenen aanrechtblad. In de strakke keuken ziet men ook duidelijk een afweging tussen modern en landelijk, door het gebruik van strakke vormen met een natuurlijk aanrechtblad.

Een modern landelijk interieur betekend combineren

Of je nou een steigerhouten eettafel hebt of een mooie stoere robuuste boomstamtafel, bij landelijk modern wonen zijn de verhoudingen en combinaties erg belangrijk. Deze robuuste tafels kunnen goed met gekleurde design stoelen worden gecombineerd. Ook de eetkamertafel zelf kan een combinatie van modern en landelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een steigerhouten tafelblad met een frame van stalen buizen of een boomstamtafel op een strak vormgegeven metalen frame. Wat vooral belangrijk is in een modern landelijk interieur is dat er één geheel moet worden gevormd. Dit kan men het beste doen door de stijl in de gehele woning door te voeren.

Eenvoud

Bij een landelijke inrichting moet men er vaak voor zorgdragen dat het interieur niet veranderd in een grote verzameling van nostalgische en natuurlijke woonaccessoires. Het keyword bij een modern landelijk interieur is eenvoud, waarbij wordt gewerkt met rustige basiskleuren zoals grijs, bruin en wit. De muren en vloeren kunnen worden voorzien van deze basiskleuren, waarbij men erop moet letten dat de meubels goed aansluiten op deze basiskleuren.

Modern landelijke woonaccessoires

Met eenvoud als de rode draad in het modern landelijk interieur, moet men het aantal woonaccessoires zo veel mogelijk binnen de perken houden. Door enkele accessoires toe te voegen kan de sfeer completer gemaakt worden. Hierbij kun je denken aan oude vaas of kruiklamp op een bijzettafel, een setje stoere kussens op de bank en enkele kaarsen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Landelijk wonen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist