Een landelijke tuin inrichten

Natuur biedt rust

De tuin herinrichten
Elk huis heeft een rustpunt. Een plek waar iedereen graag vertoeft omdat het er rustgevend is. Dit kan voor elk gezinslid een andere plek zijn. Feit is wel dat een mooie tuin in dit geval een belangrijke rol speelt. Een rustgevende tuin is een oase van planten en speels ingerichte zitplekken. Een strakke tuin met een grasveld is misschien makkelijk te onderhouden, maar is niet direct rustgevend of warm.

Een tuin, waar waterpartijen, vijvers, verschillende zitgelegenheden met elkaar om de aandacht strijden, nodigt iedere dag weer uit om mee in contact te komen. Bij zon om met een goed boek en een verfrissing ergens plaats te nemen. Bij regen om te zien hoe de natuur opbloeit en bij sneeuw en vorst om te genieten van al die verschillende en grillige vormen.

Foto: Aardoom Hovenier

Natuur biedt rust
Iedere tuin kan op een leuke, speelse wijze worden ingericht. Daarbij speelt de persoonlijke voorkeur een rol en het budget dat er voor beschikbaar is. Voor een landelijke tuin kiezen betekent de keuze maken om ook tijd in de tuin te steken. Om van de tuin een oase te maken waar voor het hele gezin, maar ook voor vrienden plek is om te genieten. Bij dit type tuin horen allerlei vormen, struiken, eventueel waterpartijen of ornamenten. Een vijver doet het ook altijd goed, zeker wanneer er rondom een mooie plek om te zitten gecreëerd wordt.

Door op meerdere plaatsen zitgelegenheid te creëren kan van de zonsopgang en de zonsondergang genoten worden. Geheel naar wens.

Overvloed
Landelijk inrichten mag overvloedig betekenen. Het platte land kenmerkt zich door een overvloed aan planten, bloemen en vormen. Een bed vol veldbloemen, op meerdere plaatsen klimplanten zoals een clematis, rozenstruiken, kruipplanten, afgewisseld met beeldjes, houten of zinken emmers, verschillend ingerichte terrassen, een eventuele waterpartij geeft rust en biedt zich iedere keer weer aan om plaats te nemen. Denk maar eens aan die typische Engelse tuinen, zoals in Kent, die opeenvolgend in bloei staan en rijk zijn aan versieringen. Zij stralen huiselijkheid en warmte uit. 

Een mooie tuin is trendy, chique en past in onze tijd van drukte, steeds maar in de weer zijn en nauwelijks tijd voor jezelf hebben. Een prachtig ingerichte tuin laat alles even achter zich, biedt de kans om je terug te trekken en nodigt iedere keer weer uit iets toe te voegen. Hij is nooit af, er is altijd wel weer plek voor iets leuks.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Landelijk wonen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist