Decoreren in landelijke stijl

Tips voor het inrichten van een landelijk interieur

Bij het decoreren in landelijke stijl kent men verschillende stromingen, waarbij iedere inrichter zijn eigen draai geeft aan zijn of haar landelijk interieur. Voor sommige mensen is het belangrijk dat de landelijke woning voorzien is van vele landelijke woonaccessoires, andere mensen geven liever de voorkeur aan modern landelijk wonen waarbij eenvoud de toon zet.

decoreren in landelijke stijl

Foto: Moduleo Vloeren

Modern landelijk wonen

Een nieuwe stroming binnen het landelijk wonen is modern landelijk wonen. Deze woontrend staat vooral voor eenvoud. In het interieur komt duidelijk de sfeer en rust van het platteland terug. In het modern landelijk interieur wordt een combinatie gemaakt van robuuste stoere houten meubels met typische moderne aspecten. Zoals men van landelijk wonen al gewend is, wordt ook bij modern landelijk wonen als decoratie gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals oud hout, wol en touw.  Een modern landelijk interieur is strak en sober, waarbij de kleuren grijs bruin en wit aan de basis staan. De kleuren worden gecombineerd met warme kleuren waardoor een gezellige warme sfeer wordt gecreëerd. Om het interieur verder in landelijke stijl te decoreren met behulp van landelijke woonaccessoires, is het belangrijk om de balans te bewaren.

Decoreren in landelijke stijl

Wanneer je je woning gaat decoreren in landelijk stijl, dan hoeft dat niet direct te betekenen dat dit je hiervoor een binnenhuisarchitect voor hoeft aan te nemen.   Hieronder hebben we enkele tips beschreven voor het decoreren in landelijke stijl zonder dat je daarbij een fortuin hoeft te besteden aan interieur ontwerpers en dergelijke.

Beginnen met de muren

Aan de basis van de inrichting van elk interieur staat de kleur van de muren. De kleur of kleuren die je kiest zetten de toon en bepalen of andere voorwerpen en accessoires er wel of niet goed bij passen. Denk bij het kiezen van de kleur aan de huidige meubels en accessoires en of deze goed passen bij de kleur die je voor ogen hebt. Bij een landelijk interieur horen worden kleuren als wit, gebroken wit, grijs en bruin als basiskleuren gebruikt. Dit kan goed gecombineerd worden met een themamuur in een andere kleur zoals bijvoorbeeld salie groen, oker geel of stoffig blauw.

Vloeren en ramen

Bij het decoreren in landelijkste stijl wordt meestal hardhout of laminaat gebruikt voro de vloeren. Ook de kozijnen worden van hardhout vervaardigd. Voor de gordijnen worden smeedijzeren of houten roeden gebruikt, waaraan decoratieve eindstukken zijn vervaardigd.

vloer in landelijk interieur

Foto: Handyfloor

Meubels

Bij een landelijk interieur horen landelijke meubels. Eerder schreven we een uitgebreide artikel over landelijke banken, welke verkrijgbaar zijn verschillende kleuren, vormen en maten. naast landelijke banken zijn er ook landelijke tafels, stoelen en kasten. De laatste trend op het gebied van tafels zijn de boomstamtafels welke ideaal passen bij een landelijk interieur. Stoere robuuste houten tafels, waarbij de natuurlijke vorm van het hout duidelijk terugkomt in het ontwerp. Ook whitewash meubels zoals een whitewash boekenkast of dressoirkast past goed in een landelijk interieur.

Decoreren met landelijke accessoires

Het leuke aan decoreren met landelijke accessoires is dat heel veel keus en mogelijkheden hebt. Zo kun je landelijke accessoires vinden bij tweedehands marktjes, of kringloopwinkels, maar ook bij speciale interieurzaken. Gebruik voor het decoreren in landelijke stijl primitieve manden of aardewerk kruiken en vul deze op met bijvoorbeeld mooie takken uit de tuin. Enkele mooie kaarsen op een kaarsenschaal of kaarsenplateu zijn een mooie gezellige toevoeging aan de eetkamertafel, salontafel of bijzettafel. Ook potplanten in mooie rustieke plantenbakken passen goed in een warm landelijk interieur. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist