De sfeer van landelijk wonen

De landelijke trend

De afgelopen jaren werden gekenmerkt door strakke en moderne interieurs. Dat heeft te maken met het feit dat ons dagelijks leven strak en snel moest zijn. Zoals het gebruik van smartphones min of meer afdwingen dat je altijd en overal bereikbaar zult zijn. Toch is er een duidelijke kentering waar te nemen.

Foto: Graham & Brown


Landelijk interieur
Als er iets is waar Nederland heel duidelijk naar snakt dan is het sfeer en geborgenheid. Een interieur waar men warmte en een gevoel van huiselijkheid combineert met gemak en speelsheid. De trend van de laatste maanden, met stip stijgend, is dan ook landelijk wonen.
Crème - en pastelkleuren, weer wat robuustere tafels en kasten, sfeervolle verlichting en vitrages. Kussens op de bank, een mooie vaas met bloemen, staande lampen die zonder dat ze opvallen wel degelijk aanwezig zijn. 

Sfeer en warmte
Het nihilistische waarbij de omgeving strak en onpersoonlijk heerste, wordt ingeruild voor een meer country style-achtige leefomgeving. Mooie, stijlvolle kasten met vitrines, houten tafels, stoelen en banken van stoffen die op zichzelf al verraden wat ze van plan zijn en vooral de extra's. Het mag allemaal weer wat drukker. Geen lege stationshal meer, maar een behaaglijke - en vooral rustgevende omgeving, die als een soort van warme deken om je heen sluit.
Landelijk wonen en een landelijk interieur mag men dus vooral niet invullen als een veredelde boerderij met wat melkbussen hier en daar. Integendeel, het is chique. Het is markant. Het is zeer persoonlijk en heel familiair. 

Flair
Dankzij deze stijl mag men weer flair laten zien. Mogen er weer natuurproducten in huis geëtaleerd worden. Wat is er mooier dan de natuur in huis halen, zeker wanneer de overgang naar een mooie tuin gemaakt kan worden? Of naar een sfeervol ingericht balkon. De tijd van de warmte is aangebroken, waarbij gepaste terughoudendheid net die uitdaging is geworden. Frisheid, licht en geur werven om de gunst. Dankzij de enorme variatie die de LED-verlichting mogelijk maakt, kan licht een hele bijzondere rol spelen en extra aandacht vragen voor de mooie stukken.
Landelijk wonen is ook je thuis voelen. Lang uit op de bank durven liggen, heerlijk op de vloer zittend een boek lezen of met de kinderen spelend. Het wordt allemaal mogelijk.

De durf om te veranderen
Veranderen van interieur omvat ook lef. De durf om te veranderen is niet bij iedereen zo maar aanwezig. Informatie inwinnen, eens rustig sfeer proeven, met elkaar bespreken hoe een landelijk interieur er uit zou kunnen zien en hoe het zou voelen. Het kan allemaal helpen om nieuwe stappen te zetten en te kiezen voor de nieuwste trend. Niet omdat het een trend is, maar omdat het zo veel extra levensvreugde biedt.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Landelijk wonen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist