De landelijke woonkamer

in cottage stijl

In principe is elk vertrek van uw woning in de landelijke stijl in te richten. Eerder schreven we al artikelen over landelijke keukens, maar ook slaapkamers, badkamers en andere vertrekken kunnen landelijk ingericht worden. De landelijke trend verplaatst zich ook vaak naar buiten, waarbij de tuin, serre en veranda op een landelijke wijze ingericht worden. Toch ligt de landelijke woonkamer vaak aan de basis van een landelijke inrichting.

De cottage stijl

De zogenaamde cottage stijl of Engelse landhuisstijl is een bouwstijl die in de 19e eeuw in Engeland ontstond. Deze stijl kwam als een soort romantische tegenreactie op de industriële revolutie die toentertijd in opmars was. Herkenbaar aan deze stijl is dan ook dat vakmanschap en handwerk centraal stonden.landelijke woonkamer

Foto: Graham & Brown

Toepassingen van de landelijke woonkamer in cottage stijl

De landelijke woonkamer wordt in allerlei verschillende woningen toegepast. Ondanks dat de landelijke stijl eigenlijk zijn oorsprong vind in buitenverblijven, boerderijen en chalets, wordt deze stijl tegenwoordig overal gebruikt. Woonkamers in villa’s, herenhuizen, appartementen of rijtjeshuizen kunnen allemaal in de charmante en rustgevende landelijke stijl worden ingericht.

De landelijke woonkamer geeft mensen nostalgische gevoelens naar lang vervlogen tijden. De gebruikte meubels in deze tijden werden vervaardigd vanuit een praktisch oogpunt, waarbij van zo min mogelijk middelen gebruik gemaakt werd. Deze optiek wordt ook voor de rest van de woonkamer inrichting toegepast.

Hoe wordt de cottage woonkamer ingedeeld?

Bij het inrichten van een landelijke woonkamer in cottage stijl moet gezelligheid en sfeer altijd voorop staan. Hierbij hoort een ruimte waarbij men gezellig kan samenzitten, waardoor de landelijke banken en stoelen dicht bij elkaar worden geplaatst. Ook wordt hierbij aandacht besteed aan de manier van het plaatsen; de zetels worden naar elkaar toe gericht. Heeft de woonkamer een open haard dan moet deze ook zeker bij de zithoek betrokken worden. Ondanks dat moderne audio-visuele apparaten bijna niet meer weg te denken zijn in een huidig interieur, heeft een landelijke woonkamer zo min mogelijk moderne apparaten. Bij menig landelijke woonkamer zien we de tv weggewerkt in een kast zodat deze alleen zichtbaar is wanneer men deze gaat gebruiken.

landelijke woonkamer in cottage stijl

Foto: Graham & Brown

Cottage woonkamers in verschillende stijlen

Net zoals het landelijk wonen, wordt ook de cottage stijl door veel mensen ruim geïnterpreteerd. Bij woonkamers in cottage stijl kunnen we onderscheid maken tussen modern, kitch of warm en landelijk inrichten.

De moderne cottage inrichting wordt voorzien van strakke meubels van massief teak of eiken hout. Voor het kiezen van meubels, woonaccessoires, vloeren en muren wordt vaak gekozen voor één zelfde kleursegment.

Bij de kitcherige cottage stijl wordt veelal gebruik gemaakt van een overvloed van prullaria. Tweedehands winkels, marktjes en antiekwinkels zijn een ideale plaats voor mensen om hun interieur van allerlei nostalgische accessoires te voorzien.

De warme landelijke cottage stijl is te herkennen aan de lichte kleuren zoals pastel, wit, gebroken wit in combinatie met grijs en bruin. Hierbij worden lichte en luchtige woonaccessoires gemaakt, waarbij de voorkeur uitgaat naar natuurlijke materialen.

De landelijke woonkamer inrichten

Bij het inrichten van de landelijke woonkamer zal je eerst de kleurstellingen moeten bepalen. aan de gekozen kleuren kun je hierbij de meubels en accessoires gaan aanschaffen. Het aanbod van landelijke meubels is enorm omdat je vele kanten op kan. Oude tweedehands meubels kun je door ze op te schuren een hele leuke authentiek look geven. Maar meubels in deze stijl worden ook in antiekzaken of gewone meubelzaken verkocht. Het voordeel van meubelzaken is, dat je vaak alle meubels in een soortgelijke stijl bij elkaar kunt kopen, waarbij je bij tweedehands meubels weer goed moet zoeken naar meubels die bij elkaar matchen om de landelijke woonkamer tot één geheel te maken.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Landelijk wonen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist