Welk kozijn kiest u?

Kunststof of toch hout?

Als de kozijnen van uw woning slecht worden, kunt u een aantal dingen doen. De kozijnen repareren en schilderen. Dit is werk voor de specialist. Als dit niet met de grootste zorg gedaan wordt, heeft het totaal geen zin. In veel gevallen kan isolerende beglazing ook in bestaande kozijnen geplaatst worden. Denkt U hierbij gelijk aan het aanbrengen van ventilatie?

Een andere optie is het vervangen van de kozijnen, tevens zal dan isolerende beglazing worden aangebracht. Hierbij komt de vraag, gaan we houten kozijnen toepassen of worden het kunststof kozijnen. Houten kozijnen is misschien het meest voor de hand liggend, de bestaande kozijnen zijn immers ook van hout. Dit is een uitstekende keuze. De uitstraling is niet te evenaren. Wel heeft een houten kozijn onderhoud nodig. Als op den duur het hang- en sluitwerk minder wordt, is dit zonder grote problemen te vervangen. Ook als de oude types niet meer bestaan.

Kunststof kozijnen zijn de laatste jaren sterk verbeterd.
De kwaliteit van het kunststof is goed. (dit is jarenlang toch een probleem geweest.) Vrijwel alle kleuren zijn mogelijk, ook is een houtnerf mogelijk. Hierdoor krijgt het meer de uitstraling van een houten kozijn. De verbindingen werden altijd in verstek gemaakt. Hierdoor zag je direct, dat het een kunststof kozijn was. Ook dit is echter veranderd. De verbindingen zien er hetzelfde uit als bij houten kozijnen. (al is dat voor een meerprijs)  Helaas blijft het vervangen van het hang- en sluitwerk nog wel een probleem. De keuze in hang- en sluitwerk is ook een stuk beperkter.

Op moeilijk bereikbare plaatsen en op die locaties, die wat verder weg liggen, zou een kunststof kozijn zeker een goede keuze zijn. Denk hierbij aan een dakkapel. Echter, als de boeidelen en zijwangen van dit dakkapel van hout zijn, heeft het weer weinig zin om voor kunststof kozijnen te kiezen. Houd er wel rekening mee, dat ook een kunststof kozijn onderhoud nodig heeft. Dit dient in elk geval bij enige regelmaat gereinigd te worden. Bij houten kozijnen is de keuze van de houtsoort van belang, maar zeker ook de juiste detaillering. Helaas zien wij regelmatig details, die op den duur haast wel problemen moet gaan geven. Het juiste systeem van schilderen is tevens van groot belang. Niet elke pot verf is geschikt voor elke locatie. Zo gebruik je voor binnenschilderwerk aan de gevelkozijnen een afsluitende verf, voor de buitenzijde kun je beter voor een ademend systeem kiezen. (de grondverf wordt fabrieksmatig aan alle zijden aangebracht. Deze moet dus ademend zijn. Zo geeft een hoogglans een betere bescherming, maar zal meer afsluitend zijn.

Laat U goed informeren, om de juiste keuze te maken. Ook hiervoor kunt U bij een architect of bouwkundige terecht.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Kozijnen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist