Waarom een schuifpui een goede toevoeging is

voor je woning

Als er iets is dat we door de coronacrisis anders zijn gaan waarderen dan is het wel onze woon- en leefomgeving. Tijdens de pandemie groeide de vraag naar meer groen en een groter huis enorm in Nederland. Wat daarop volgde, was een ware gekte op de woningmarkt.

Merk je dat je zelf ook aan meer ruimte en meer groen om je heen toe bent, maar is het niet mogelijk om een andere woning te vinden? Geen zorgen: het is gewoon mogelijk om je eigen woning zodanig aan te passen dat je meer geniet van natuurlijk daglicht en optische ruimte, namelijk met een schuifpui. In dit artikel lees je er meer over.

Meer natuurlijk licht in huis zonder grote verbouwing

Een van de grootste redenen om een schuifpui aan te schaffen, is omdat je daar op een redelijk eenvoudige manier meer natuurlijk daglicht in huis mee kunt creëren. Het zijn als het ware grote deuren van glas waar je zo door naar buiten kunt kijken en die je met gemak open schuift. Daardoor lijkt je woning optisch gezien groter, helemaal wanneer je achter de deuren over een tuintje beschikt. Het groen om je woning komt zo meer 'naar binnen' zonder dat je de planten letterlijk naar binnen haalt.

In andere woorden: met een schuifpui geniet je direct van de planten, bloemen en bomen rondom je woning én van meer licht in huis. De ruimte binnen lijkt optisch groter zonder dat je je volledige huis hoeft te verbouwen. Het plaatsen van een schuifpui vergt weliswaar de nodige ruimte, maar is minder tijd-, geld- en energierovend dan een volledige verbouwing. Om te weten hoeveel geld je kwijt bent aan zo'n schuifpui kun je online eenvoudig bezig gaan met een kunststof schuifpui prijs berekenen voor de totaalprijs.

Tuin nog meer als verlengstuk van woonruimte

Meer daglicht in je woning is natuurlijk altijd mooi meegenomen, maar dat is zeker niet het enige voordeel van een schuifpui in huis. Zo is het ook de perfecte toevoeging om op deze manier je tuin nog meer te verbinden aan je woonruimte. De tuin wordt steeds vaker gezien als een verlengstuk van de plek waar we leven, eten en werken. Dat zie je alleen al aan de vele overkappingen, luxe buitenkeukens en andere comfortabele toevoegingen die we massaal in de tuin plaatsen.

Met een schuifpui heb je sowieso meer uitzicht op de tuin en het groen om je heen. Daarbij is het eenvoudiger om het tot één geheel te maken door de deuren van de schuifpui open te schuiven. Daardoor heb je één grote ruimte waarbij buiten- en binnenruimte in elkaar overvloeien. Dat zorgt ervoor dat zowel de tuin als de binnenruimte een stuk groter lijken 

én je geniet volop van alle mogelijke leefruimte die je bezit. Hoe fijn is dat?

Schuifpui op maat laten maken door online calculator

Je hoeft geen verstand te hebben van verbouwen of het plaatsen van schuifpuien aan je woning. Het is tegenwoordig namelijk heel eenvoudig een schuifpui op maat te laten maken en te laten plaatsen door professionals. Online vind je op meerdere plekken een handige calculator waarmee je de schuifpui op maat kunt krijgen, zodat het bouwwerk precies goed past. Let er wel altijd op dat je genoeg ruimte hebt om een volledige schuifpui te laten installeren. 

Er is namelijk meer ruimte in de muren nodig dan wanneer je bijvoorbeeld kiest voor openslaande deuren. In sommige gevallen word je gedwongen om voor openslaande deuren te gaan, puur omdat een schuifpui niet past. Maar: heb je wel de ruimte voor een schuifpui en wil je meer optische ruimte en daglicht in huis dan is een schuifpui steviger dan openslaande deuren. Ook zijn dergelijke deuren vaak duurder dan een schuifpui laten installeren.

Woning meer waard door luxe toevoeging zoals schuifpui

Tot slot moet je weten dat je huis meer waard kan worden wanneer je bepaalde verbouwingen of toevoegingen laat uitvoeren. Waarschijnlijk weet je al wel dat dit het geval is bij het plaatsen van zonnepanelen of een dakkapel. Ook andere vormen van uitbouw zorgen voor een waardeverhoging. Hoewel een schuifpui geen uitbouw betreft, is het wel een manier waarmee optisch meer ruimte wordt gemaakt.

Je kunt je dus wel voorstellen dat je met zo'n investering eveneens ervoor zorgt dat je huis meer waard wordt. Logischerwijs is dat wellicht niet zo'n grote stijging als wanneer je een uitbouw laat plaatsen, maar reken er maar op dat de investering niet voor niets is. Daarbij haal je zelf al veel voordelen uit een schuifpui, dus alleen daarom is het al een goede keuze.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Kozijnen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist