Voor welk type raamkozijn kies jij?

verschillende soorten kozijnen

Wanneer je een huis (ver)bouwt wil je natuurlijk de juiste keuzes maken om te garanderen dat het toekomstbestendig is. Het kiezen van de juiste kozijnen is hierbij essentieel. Tegenwoordig zijn er verschillende soorten kozijnen op de markt. Het is al lang niet meer zo dat goede en kwalitatieve kozijnen slechts van hout kunnen zijn. Zo zijn stalen interieurkozijnen tegenwoordig erg hip.

Verder zie je veel kunststof of aluminium kozijnen langskomen. Zie je door de bomen het bos niet meer? Hieronder worden de verschillende soorten kozijnen op een rijtje gezet, zodat jij straks de juiste keuze kunt maken.

Stalen interieur kozijnen

Je kunt er niet omheen dat stalen interieur kozijnen tegenwoordig erg hip zijn. Dit is niet zonder reden, deze interieurkozijnen zijn namelijk erg stijlvol en geven een mooie minimalistische en industriƫle look aan je interieur.

Nog niet veel bedrijven bieden in grote getale zulke kozijnen aan. Een van de bedrijven die dit wel doet is prefab-wonen.nl. De stalen kozijnen die je hier vindt zijn niet alleen van hoge kwaliteit, ze zijn ook nog eens betaalbaar.

Een groot voordeel van dit type kozijnen is dat het profiteert van de materiaaleigenschappen van staal. Staal is namelijk erg sterk en is hierom in staat om grote stukken glas met gemak te dragen.

Daarnaast is staal relatief onderhoudsarm, dit heeft veel te maken met de coating die vaak op dergelijke kozijnen wordt aangebracht. Aan stalen kozijnen zitten echter ook nadelen verbonden. Zo zijn stalen kozijnen relatief prijzig en maken ze vrij veel geluid.

Kunststof kozijnen

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor kunststof kozijnen. Ze bieden namelijk erg veel voordelen ten opzichte van houten kozijnen en ze zijn tegenwoordig ook niet meer van deze houten kozijnen te onderscheiden.

Kunststof kozijnen bieden een strakke aanblik tegen aantrekkelijke isolatiewaarden. Deze goede isolatiewaarden zorgen voor een lagere energierekening. Ook de aanschaf van kunststof kozijnen is vaak relatief voordelig.

De meeste kunststof kozijnen gaan erg lang mee en vereisen amper onderhoud. Ook is het erg sterk, met dit type kozijnen verlaag je dus de kans op een inbraak. Het grootste nadeel is de bewerkbaarheid. Je kunt er nadat ze eenmaal zijn geplaatst vrij weinig mee, ze zijn zelfs niet overschilderbaar.

Houten kozijnen

Kiezen voor 'klassieke' houten kozijnen is kiezen voor kozijnen met een warme en mooie uitstraling. Hout is goed te bewerken en over te schilderen, de mogelijkheden blijven dus ook na plaatsing eindeloos. Hout vergt echter wel relatief veel onderhoud en het verkleurt vrij snel. Een ander nadeel is het prijskaartje. Houten kozijnen zijn relatief duur.

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen worden niet erg veel toegepast omdat kunststof meer voordelen lijkt te bieden. Echter is aluminium een materiaal met uitstekende eigenschappen, het neemt namelijk geen vocht op en het roest hierom niet.

Daarnaast zorgen aluminium kozijnen voor een strakke en moderne uitstraling en bieden ze daarbij goede isolatiewaarden. De stevigheid en de eenvoud in het onderhoud zijn andere voordelen. Nadelen zijn de hoge aanschafkosten en het feit dat aluminium kozijnen niet te schilderen zijn.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Kozijnen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist