Kunststof kozijnen

Mooi en voordelig

Wellicht wordt je niet direct enthousiast bij de term kunststof kozijnen. Ik snap dat op zich wel want de associatie met het beeld van vroeger van deze ‘plastic raampjes’ is niet best. Die kunststof kozijnen die je meestal geplaatst ziet in oude woningen zijn niet mooi.

Noem het gerust lelijk…Deze zogenaamde generatie-nul kozijnen zoals ik ze meestal omschrijf zijn geel geworden, buigzaam slap, slecht isolerend en ogen erg goedkoop.

Hoe anders is het op dit moment. Het is echt totaal anders met nieuwe houtnerf dubbele HVL kunststof ramen. Die lijken echt sprekend op hout. Sterker uitgedrukt nog: ik denk dat je al best vaak woningen ziet met die mooie kozijnen waarvan je niet eens weet/ beseft dat ze niet van hout maar van kunststof zijn. De kans is dan best aanwezig dat iemand in je familie of vriendenkring ze gewoon al heeft in het raam. Je zal ‘schrikken’ (tussen aanhalingstekens) zijn hoe veel mensen/ vrienden/ collega’s voor dit duurzame (!) materiaal gekozen hebben.

Het materiaal kunststof bij de kozijnen is eenvoudigweg niet meer te onderscheiden van het echte houten exemplaar op een paar meter afstand. De houtnerfstructuur oppervlakte op het kunststof en de lasnaden die recht zijn in plaats van schuin geven samen met de fraaie dikke massieve profilering en kleurechtheid garantie en ‘ik kan het niet onderscheiden van echt’-uitstraling.

Duurzaamheid van dit specifieke product
Het uitroepteken wat je hierboven zag is op zijn plaats. Veel mensen denken namelijk dat het product hout erg duurzaam is en kunststof juist niet. Dit is dit tweede misverstand die vaak niet waar is.

Feit is namelijk dat:
Kunststof kozijnen langer meegaan dan hout (en ze na die lange levensduur hersmolten/ versmolten/ omgevormd kunnen worden tot nieuwe kunststof kozijnen)

En bekend: de groei van het hout langzaam gaat (van dun twijgje tot volwassen dikke mooie boom duurt jaren) en in de wereld van hout/ duurzaamheids certificaten en keurmerken regelmatig fraude wordt gepleegd.

Als je dit allemaal optelt is alleen het (opnieuw) smelten van plastic milieuverontreinigend maar heeft hout dus ook weldegelijk een keerzijde. Dit is niet om hout in een slecht daglicht te plaatsen maar het is wel de praktijk.

Kostenvoordeel
Naast duurzaamheid is er een voordeel voor je portemonnee als je kiest voor kunststof. Om direct met de deur in huis te vallen: omdat je bij kunststof kozijnen niet meer hoeft te schilderen wordt het voordeel ieder jaar groter.

Ze zien er daarom ook altijd netjes uit als ze worden mee gewassen bij het ramen lappen.

Het periodieke schilderen is niet alleen een gedoe om te regelen maar je moet ook die verf kopen. Dat zelfde geldt voor de dakkapel. Niet alleen het kozijn erin zelf, maar ook de materialen van de wangen, dakrandje en overig afwerkmateriaal kan allemaal in kunststof op het dak. De dakkapel prijzen van de kunststof variant zijn dan wel iets hoger dan traditioneel hout maar die meerprijs verdien je ook terug na de eerste schilderbeurt.

Je ziet het: beide materialen zijn prima maar de vraag is wat er nu is en wat je wilt.

De meeste woningeigenaren kiezen ervoor om de huidige houten kozijnen te laten zitten als er:
-Al dubbel glas inzit (ook al is het niet het nieuwste dubbel glas)
-Er niet al te veel houtrot is/ en geen klemmende ramen
-Geen budget is voor compleet nieuwe kunststof kozijnen

Als je dit omdraait kun je dus bedenken wanneer je wel echt dit materiaal kunststof als nieuwe kozijnen kunt overwegen. Namelijk als ze nu wel echt slecht zijn, niet meer zo veilig en nog enkel glas hebben. Alles kost geld maar het mooie van nieuwe kozijnen is de maandelijkse besparing op je stookkosten naast het hogere comfort binnen.

Geniet van een betere woning zodat je huis nog mooier en fijner wordt. Als je woonlasten er ook nog eens lager van worden dan is dat natuurlijk mooi meegenomen!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Kozijnen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist