Kunststof kozijnen

Verbeter de energieprestaties van uw woning

Een ongunstig energielabel verlaagt de woningprijs met bijna €14.000. Dit is gebleken uit onderzoek van Tilburg University en TU Eindhoven. Daarom vertellen wij je hoe je een beter energielabel krijgt!

Uit het onderzoek is niet alleen gebleken dat een ongunstig energielabel zo'n €14.000 kost, maar ook dat een groen label zelfs geld oplevert. De prijs van een woning stijgt met maar liefst €7.000 als je een label A hebt. Deze bedragen zijn berekend ten opzichte van het gemiddelde label, namelijk label D.

Sinds begin dit jaar is het hebben van een definitief energielabel verplicht bij de verkoop van een woning. Veel huiseigenaren hebben al een voorlopig energielabel ontvangen. Dit label is gebaseerd op het bouwjaar van de woning en er is geen rekening gehouden met wat jij al aan je woning hebt laten doen. Het voorlopige label zorgt ervoor dat je snel kan zien of een woning wel of niet energiezuinig is. Bij het omzetten naar een definitief label wordt er wel gekeken naar wat je zelf aan duurzame maatregelen hebt gedaan. Er bestaan 7 klassen bij het energielabel: A tot en met G. Hierbij is A het zuinigst en G zeer onzuinig in vergelijking met soortgelijke woningen.

Hoe krijg je een gunstig energielabel?
We kunnen ons voorstellen dat je ervan baalt als je een ongunstig energielabel hebt gekregen. Zeker nu je weet dat een ongunstig energielabel €14.000 kan schelen op de verkoopprijs! Veel potentiële kopers zijn geïnteresseerder in een duurzame(re) woning, omdat hun energierekening dan laag is. Dus: hoe krijg je een gunstiger energielabel?

Met diverse aanpassingen aan uw woning kunt u uw huis verbeteren op het gebied van energiebesparing. Denk bijvoorbeeld isolatie, dubbel glas, HR ++ glas of zelfs triple glas (driedubbel). Ook de kozijnen in de woning kunnen bijdragen aan het besparen van energie. Afhankelijk van de totale hoeveelheid m² kozijn kan een woning verschuiven van energielabel G naar energielabel F. In een doorzonwoning waarin heel veel m² kozijn zit kan dit al snel van energielabel G naar energielabel E of zelfs naar energielabel D. En daarmee bespaart u uiteindelijk aanzienlijk op uw energierekening.

Waarom kunststof kozijnen
Heb je oude kozijnen en enkel glas? Een goede oplossing is dan het laten plaatsen van nieuwe kozijnen (het liefst kunststof) en HR++-glas. HR++-glas isoleert tot wel vijf keer beter dan enkel glas. In combinatie met kunststof kozijnen zorgt dit voor een flinke besparing op je energierekening en een verbetering van je wooncomfort. De kunststof kozijnen zelf zijn door hun holle constructie ook meer isolerend dan hout of aluminium. Net als bij (drie)dubbel glas zorgen de luchtlagen in het kunststof kozijn voor de isolatie. Bij elkaar levert dat dus een uitstekende prestatie, waar u jarenlang van profiteert.

Een logisch gevolg is dus dat je energielabel verbetert! Bijkomend voordeel is dat kunststof kozijnen een goede inbraakpreventie zijn. Ze zijn ook leverbaar in zowat alle denkbare kleuren, dus ze zullen altijd bij je woning passen. Aangezien de buitenkant van je woning eigenlijk het visitekaartje is, is een mooie uitstraling zeker mooi meegenomen als je je huis wil verkopen.

Bovendien bent u vrij van groot onderhoud.

Voorkom energieverlies
In een doorsnee woning gaat tot 15% van de warmte via ramen en deuren verloren. Door te kiezen voor hoogrendementsglas en kunststof kozijnen met een hoge thermische islolatiewaarde kunt u uw energieverbruik in uw woning verminderen. Daarnaast verhoogt u natuurlijk ook uw wooncomfort.

Lagere energierekening
Het energielabel is alleen verplicht als u uw woning van wilt verkopen of verhuren. Maar een energiezuinige woning is natuurlijk ook interessant als u blijft wonen in uw woning. Want door te investeren in kunststof kozijnen en hoogrendementsglas kunt u iedere maand geld besparen door een lagere energierekening. Wij rekenen graag voor u uit hoeveel energie u kunt besparen. En daarnaast in hoeveel tijd u uw investering in kunststof kozijnen en glas hebt terugverdiend door deze besparing.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Kozijnen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist