Kunststof kozijnen?

Ja, juist!

Als je op een verjaardag vertelt dat je van plan bent kunststof kozijnen aan te schaffen, kun je nog wel eens vragende blikken krijgen. Mensen denken bij kunststof kozijnen nog steeds aan lelijk, wit plastic. Maar dat vooroordeel is al lang niet meer terecht. De kunststof kozijn van vandaag is hip en happening. Een volwaardig alternatief voor aluminium en hout zelfs. En met voordelen waar wij blij van worden. Want kunststof is onderhouds- en prijsvriendelijk.

Plastic fantastic
Het beeld van platte profielen met een witte plastic kleur, van de mensen op die verjaardag, is dus al lang achterhaald. Tegenwoordig kun je uit veel verschillende stijlen kiezen zoals modern, klassiek of landelijk. Ook qua vorm is er veel mogelijk: inzethoeken, ronde of ovale kozijnen, kruisverdelingen en gebogen, schuine of strakke lijnen. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het kan gewoon. Er zijn zelfs houtimitaties die niet van echt hout te onderscheiden zijn. Je moet er met je neus bovenop staan om je te realiseren dat het 'plastic' is. En het mooie van kunststof is dat je de kleur perfect kunt afstemmen op je woning en interieur.  

Eenvoud in onderhoud
Wij horen je denken: "Als je een houten kozijn zo mooi vindt, waarom kies je dan niet gewoon voor een houten kozijn? Maar voor een imitatie?" De reden is simpel. Kunststof kozijnen hebben een hoge kwaliteit, zijn supergeïsoleerd en eenvoudig in de onderhoud. Now we're talking. Twee keer per jaar schoonmaken met een zeepsopje zorgt er al voor dat je kozijnen tientallen jaren stralend meegaan. Een tip: voordat je de kozijnen schoonmaakt, spoel het ergste vuil even weg met een tuinslang of emmer water. Hierdoor heb je de minste kans op krassen door zandkorrels. En wist je dat een paar druppels schoonmaakmiddel per vijf liter water al genoeg is? Gebruik neutraal schoonmaakmiddel en het is vast overbodig te zeggen (hoewel, we zien het mensen echt doen): gebruik nooit harde sponsen, schuursponsen of doeken met een schurend effect.

En ook nog eens prijsvriendelijker
Daarnaast is kunststof goedkoper dan aluminium of hout. De grondstof is goedkoper en de profielen worden in grote aantallen geproduceerd. Ze zijn duurzaam, kunnen grotendeels gerecycled worden en bieden perfecte isolatiewaarden. Waardoor je er, vooral in de winter, heerlijk warmpjes bij zit in huis. En je bespaart ook nog eens flink op je stookkosten.

Mocht je toch per se een aluminium kozijn willen om elegantie aan je huis aan te brengen? Dan kun je, om het betaalbaar te houden, kiezen voor een slimme combinatie van aluminium en kunststof. Aluminium aan de buitenkant en kunststof aan de binnenkant. Wat ook voor de isolatie beter is, omdat de isolatiewaarden van kunststof hoger zijn dan van aluminium. Zo heb je het beste van twee werelden. Zo, vertel dat maar op die verjaardag. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Kozijnen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist