Kunststof kozijnen

zo kun je ze onderhouden

Als de eerste zonstralen doorkomen is het weer tijd om lekker buiten aan de slag te gaan en de ramen en kozijnen schoonmaken is een klusje wat ook moet gebeuren. Kunststof kozijnen worden tegenwoordig steeds vaker gekozen, dit komt onder andere doordat kunststof kozijnen onderhoudsarm zijn. Je hoeft het kozijn bijvoorbeeld nooit meer te schilderen. Dit klinkt natuurlijk als muziek in de oren! Maar onderhoudsarm wil niet zeggen dat je je kozijnen niet hoeft te onderhouden. In deze blog geven wij een aantal tips om je kunststof kozijnen goed te kunnen onderhouden en de levensduur te verlengen.

Invloeden van buitenaf
Gedurende de jaren krijgen je kunststof kozijnen veel te verduren. Voornamelijk buitenkozijnen krijgen te maken met neerslag, insecten, vuil en zonlicht. Het is niet gek dat door deze factoren de kozijnen er niet altijd als nieuw uit blijven zien. Hoewel de kozijnen hun kwaliteit blijven behouden, kunnen ze na verloop van tijd wel de natuurlijke glans en kleur verliezen.

De juiste schoonmaakmiddelen
In tegenstelling tot houten kozijnen is het bij kunststof kozijnen voldoende om de kozijnen 1 tot 2 keer in het jaar schoon te maken. Wanneer je deze richtlijn aanhoudt, is het vaak niet nodig om speciaal schoonmaakmiddel te gebruiken. Met slechts lauwwarm water, een zachte spons en een microvezeldoek kom je al een heel eind! Wanneer je kozijnen echt vies zijn kun je de kunststof kozijnen reinigen met een beetje (neutraal) schoonmaakmiddel. Voor het schoonmaken van kunststof kozijnen hoef je dus geen schuurmiddel en bleek aan te schaffen. En let op: gebruik ook nooit een schuurspons, maar altijd een zachte spons.

Schoonmaaktips
Nu je weet welke materialen je nodig hebt, kan het schoonmaken beginnen. Je start met het afspoelen van de kozijnen met lauwwarm water. Hiermee verwijder je het vuil en voorkom je krassen. Vervolgens maak je met een vochtige, zachte spons de kozijnen schoon. Pak hierna de microvezeldoek om de randen, kieren, onderdorpel en het hang- en sluitwerk van de kozijnen schoon te maken. Wanneer je toch schoonmaakmiddel hebt gebruikt raden wij aan om de kozijnen grondig af te spoelen met water, en de kozijnen hierna goed droog te maken.

Na het schoonmaken

Na het reinigen van de kunststof kozijnen kunnen ze in de wax worden gezet. De wax zorgt ervoor dat het vuil zich minder snel aan het kozijn hecht. Hierdoor blijft de kleur helder en zal het kozijn minder snel weer schoon moeten worden gemaakt!

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Kozijnen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist