Kozijnen

de trends van 2022

De kozijnen van uw huis zijn wellicht niet het eerste waar u aan denkt wanneer we het hebben over interieurtrends. Toch zijn kozijnen zeer bepalend voor de uitstraling van uw huis. Of u nu gaat voor het vervangen van uw kozijnen of ze slechts een likje onderhoudsverf geeft: dit zijn de kozijnentrends van komend jaar.

  1. Van wit naar zwart

De standaardkleur van kozijnen in Nederland is al zeer lange tijd gebroken wit.  Vanaf 2020 maken de donkere kleuren hun opmars, en deze trend zet zich nog wel even door. Donkergrijs, antraciet en zwart zijn steeds populairder. Donkere kozijnen zorgen voor een strakke stijl en ze laten zich goed combineren met andere kleuren. Bang dat u spijt krijgt omdat u mee bent gegaan in een trendgevoelige kleur hoeft u niet te krijgen, trends in kozijnen gaan een stuk langer mee dan die in de kleding of het interieur.

  1. Matte kozijnenverf

De verschuiving van glans naar matte verf is in interieurland al een feit. Matte muurverf en meubelverf zijn niet meer weg te denken uit menig huiskamer. Bij het verven van de kozijnen begint de matte uitstraling nu ook aan zijn opmars. Een matte verf voor kozijnen geeft uw huis een rustige aanblik. Dit komt doordat een glanzende verf licht weerkaatst, waar mate verf dit niet doet. Een bijkomend voordeel is dat matte verf zijn uitstraling behoudt. Een glanzende verf wordt naar verloop van tijd dof, waardoor het er verweerd uit gaat zien. Daar heb je met een matte verf geen last van.

  1. Duurzaamheid van kozijnen

Bij het kiezen van het materiaal van kozijnen is duurzaamheid een steeds belangrijkere overweging. Ook is de isolatiewaarde vanwege de stijgende energieprijzen geen overbodige luxe meer. Over het algemeen is de levensduur van hardhouten kozijnen beter, mits ze goed worden onderhouden. Kunststof kozijnen hebben weer een iets hogere isolatiewaarde en lijken in productieproces minder milieubelastend te zijn. Als u nieuwe kozijnen laat plaatsen dan lijken de kunststof kozijnen het inmiddels te winnen op duurzaamheidsgebied. Indien u al kozijnen hebt is het vooral verstandig om ze goed te onderhouden zodat ze zo lang mogelijk meegaan.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Kozijnen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist