Houten kozijnen

klassieke uitstraling en karakter.

Houten kozijnen worden veelal toegepast vanwege hunklassieke uitstraling en karakter.

In deze oude kozijnen zijn vaak sierlijsten en glasin lood verwerkt welke een unieke uitstraling vormen voor het gebouw. De nieuwe kozijnen worden net zoals de ornamenten en het glas in lood zo nauwkeurig mogelijk nagemaakt.Onze hardhouten kozijnen zijn met de grootste zorg samengesteld uit de meest duurzame en milieuvriendelijke materialen voor een optimale bedieningsgemak en lange levensduur. Aan de basis ligt het hout, in de meeste gevallen meranti,maar ook merbau, eiken en zelfs grenen worden veelvuldig toegepast. Wij verwerken in onze kozijnen houtsoorten van hoge kwaliteit, waardoor U jaren lang plezier zult hebben van Uw nieuwe kozijnen. Natuurlijk denken wij ook aan het milieu en gebruiken wij alleen maar FSC-keur hout. Hout heeft de eigenschap dat het na verloop van tijd kan buigen ook wel kromtrekken genoemd, dit gebeurdmeestal bij kozijn delen welke uit één stuk hout worden vervaardigt.

HASTBO verwerkt (in tegenstelling tot velen) gelamineerde delen hout in onze kozijnen. Deze delen bestaan (afhankelijk van de profieldikte) uit 3 tot 6 lagen, en zorgt voor een solide basis voor Uw kozijn. Door het werken in lagen kan het hout niet meer kromtrekken, de ene laag heft de werking van de andere laag op waardoor het hout maar een minimale
werking heeft.

Deze lagen zijn onder hoge druk verlijmd en kunnen niet meer van elkaar gescheiden worden. Dit gelaagde hout wordt d.m.v. diverse machines in het door U gewenste model gefreesd en voorzien van alle nodigesleuven en gaten voor onder andere het hang en sluitwerk en de dichtings rubbers. Hierna worden de eventuele ornamenten en glasroedengemonteerd. Ornamenten en sierlijsten geven een klassieke uitstraling aan de kozijnen. Deze worden meestal toegepast bij oude gebouwen en monumentale panden, waarvan het karakteristieke aanzicht behouden moet blijven. Ook bij nieuwbouw in oude stijl wordt steeds vaker gekozen voor deze ornamenten en sierlijsten.

HASTBO is al jaren gespecialiseerd in monumentale gebouwen en heeft een uitgebreide keuze in ornament en sierlijsten. Zit het door U gewenste model er niet bij, dan maken wij deze op maat. Door deze ornamenten en sierlijsten krijgt het kozijn een compleet andere uitstraling en geeft een meerwaarde aan het pand. In combinatie met deze ornamenten en sierlijsten worden ook nog regelmatig glasroeden verwerkt. Deze bepalen mede het aanzicht van de karakteristieke kozijnen. Door het gebruik van glasroeden kan het stijlvolle karakter van oude gebouwen worden behouden. Ook bij moderne woningen zijn de glasroeden goed toe pasbaar, zij dragen bij aan een sfeervolle uitstraling van het kozijn. Er is de keuze tussen inliggende glasroeden, waarbij de roeden tussen het dubbelglas zijn geplaatst, glasdelende of opgeplakte glasroeden. Deze laatste twee zijn in veel gevallen het meest geschikt voor hardhouten kozijnen.

Geen Schilder meer!!!
Vanwegen het milieu is het lak of verf proces in der loop der jaren veel verandert. Lakken en verven op therpentine/basis worden steedsminder toegepast en gelukkig is dat ook niet
meer nodig omdat de waterbasis variant tegenwoordigkwalitatief gelijk is. De kozijnen en vleugels worden aan haken op een railsysteem gehangen waarna ze naar de
volautomatische stofvrije spuitcabine worden getransporteerd om onder een gelijkmatige druk te worden voorzien van de eerste grondlaag. Hierna gaan ze automatisch door naar de droogkamer waar ze onder een constante temperatuur kunnen drogen om vervolgens voor een tweede keer naar de spuitkamer gaan voor een tweede grondlaag. Hierna wordt ditzelfde proces nog 2 keer herhaald  voor de eindlak. Dit heeft als voordeel dat U als klant een perfect gespoten eindproduct krijgt, waar geen schilder aan kan tippen.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist