Het verduurzamen van je huis

is niet ingewikkeld

Duurzaam. Het is hét woord dat de afgelopen jaren het meest in de mond werd genomen in de huizenbranche. Zo hoor je er niet meer bij als je je huis niet verduurzaamt. Maar hoe zet je toch iets redelijk abstracts zoals duurzaamheid concreet om in daden? Met andere woorden: Hoe maak ook jij je huis energiezuiniger?

Verduurzamen is niet ingewikkeld
Het verduurzamen van je huis is helemaal niet ingewikkeld. Integendeel zelfs. In alle gevallen vraagt het om een investering die je in de loop van jaren terugverdient. Neem alleen het isoleren van de spouwmuur. Bewezen is dat gemiddeld zo’n twintig procent van de warmte zomaar via de muur verdwijnt. Door spouwmuurisolatie aan te laten leggen, bespaar je op jaarbasis zo’n tweehonderd euro, de investering zal ongeveer rond de achthonderd euro liggen. Het isoleren van het schuine dak is vergelijkbaar, al ligt het investeringsbedrag hoger en zul je er iets langer over doen alvorens je die investering hebt terugverdiend. Een investering die zeker wel de moeite waard is is het plaatsen van kunststof kozijnen. Deze kozijnen zijn niet alleen erg duurzaam, ze zien er ook nog eens geweldig uit. Dergelijke aanpassingen zien we al regelmatig gebeuren in complete woonwijken in Alphen aan den Rijn, Nieuw-Vennep en bijvoorbeeld Hoofddorp.

Hoge aanschafprijs
Verduurzamen kan ook door het zelf opwekken van je energie met zonnepanelen. Hoeveel dit gaat opleveren is afhankelijk van de hoeveelheid panelen die je neemt. Zo rond de tien jaar zal het duren voor je de forse investering terug hebt verdiend en ondertussen help je het milieu op de best denkbare wijze. Nog een tip: Kies voor HR++ glas. De meeste mensen hebben wel al dubbele beglazing, maar het kan nog veel beter met HR++ glas. In dat geval is de isolatie nog beter en bespaar je dus nog meer energie. De meeste mensen hikken echter vooralsnog tegen de hoge aanschafprijs aan. Kiezen voor een warmtepomp om water en huis te verwarmen, is een uitstekende manier om de uitstoot van CO2 te beperken en te besparen op de energienota. Vooralsnog is de hybride installatie de financieel meest aantrekkelijke. In dat geval heb je nog wel een cv-ketel. Die wordt echter alleen bij extreem lage temperaturen gebruikt.

Isoleer de vloer
Nog een mogelijkheid om voortaan mee te kunnen praten over duurzaamheid is het isoleren van de vloer. De besparing zal niet schokkend zijn, omdat relatief weinig warmte via de vloer verloren gaat. Voordeel is wel dat je prima zelf in staat bent de vloer te isoleren. Tenslotte kun je ook nog overwegen om een zonneboiler aan te schaffen. Doe je dit, dan voldoe je aan de door de maatschappij gestelde norm. En die norm is dat iedereen duurzaam bezig moet zijn.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist