De zes belangrijkste voordelen van aluminium

kozijnen

Ben je op zoek naar nieuwe kozijnen en deuren voor in huis dan heb je heel veel keuze. Je kent natuurlijk houten kozijnen, maar heb je wel eens overwogen om voor aluminium te kiezen? Aluminium wordt al jaren gebruikt, maar is desondanks nog redelijk onbekend. En dat is zonde, want aluminium kozijnen hebben heel veel voordelen. Wil je meer weten, lees dan snel verder en laat je overtuigen.

 

Wat zijn aluminium kozijnen

Aluminium is een metaal dat gemaakt wordt met behulp van de grondstof bauxiet. Dit is een donkerrode grondstof die onder andere wordt gewonnen in Suriname. Na bewerking ontstaat een zilverwit materiaal. 

Aluminium is van nature een zeer licht materiaal. Dankzij deze eigenschap kunnen aluminium raamprofielen en kozijnen op een groot aantal manieren toegepast worden. Je kunt er eenvoudig standaard kozijnen van maken, maar voor dakramen is het nog beter. Een ander voordeel is dat aluminium ook nog eens heel sterk is. Interessant om te weten is dat aluminium nog sterker wordt naarmate het kouder wordt. Met onze koude winters is dat een mooi bijkomend voordeel.

Aluminium kan gebruikt worden voor bijna elk denkbare ontwerp. Van een eenvoudig dakraam tot grote glazen puien en complete gevels. Omdat het zo simpel is om aluminium te bewerken kun je er prima kozijnen en deuren op maat mee maken. 

De voordelen van aluminium kozijnen

Dan nu naar het belangrijkste gedeelte, de voordelen van deze kozijnen. We hebben de zes belangrijkste hier voor je opgeschreven om je een goed beeld te geven. 

Onderhoudsarm

In tegenstelling tot andere metalen roest aluminium niet. De kozijnen hoeven daarom nooit geverfd te worden. Als je aluminium ramen of kozijnen bestelt, bepaal je zelf de kleur, die gaat vervolgens een heel leven mee. Dat bespaart je dus heel wat tijd, maar ook geld. Het is overigens wel aan te raden om de kozijnen een of twee keer per jaar schoon te maken met een sopje. 

Aluminium kozijnen zijn duurzaam

Je hoeft na de aanschaf van aluminium kozijnen er jaren niet naar om te kijken. Maar als je ze ooit wil vervangen dan zijn ze 100% recyclebaar. Aluminium maken kost veel energie, maar recyclen is juist heel energiezuinig. Het materiaal kan dus oneindig gebruikt worden met minimale belasting voor het milieu. 

Goede isolatie

Het zal je misschien verbazen, maar aluminium werkt zeer goed isolerend. Het houdt de warmte binnen tijdens koude dagen, iets wat je waarschijnlijk ook terug zult zien op je energierekening. Is het buiten warm dan helpt het ook om de hitte buiten te houden, zodat je binnen comfortabel kunt verblijven. Naast warmte en kou houdt het overigens ook geluid buiten, ideaal als je in een drukke stad woont. 

Brandveilig

Als er brand uitbreekt in huis dan zal dat geen of nauwelijks effect hebben op aluminium kozijnen en deuren. Sterker nog, dit type kozijn kan ervoor zorgen dat brand vertraagd wordt. Doe altijd de deuren dicht bij het verlaten van het huis zodat ze een barrière vormen voor vuur en rook. 

Veilig tegen inbraak

Omdat aluminium heel sterk en duurzaam is, kun je het niet zomaar forceren. Dankzij deze kozijnen en deuren zul je als huiseigenaar veel minder snel te maken hebben met inbraak. Als een kwaadwillende ziet dat je aluminium kozijnen hebt zullen ze snel verder lopen.

Aluminium deuren en kozijnen zien er goed uit

We kunnen heel veel voordelen noemen, maar hoe de deuren en kozijnen eruit zien is toch wel het belangrijkste. Omdat aluminium in heel veel soorten en maten te krijgen zijn, zul je altijd de juiste vinden voor bij jou in huis. In tegenstelling tot wat veel mensen denken kun je er ook klassieke deuren en kozijnen mee maken. Het materiaal is zo veelzijdig dat werkelijk alles kan. 

Ben jij overstag?

Nu je de belangrijkste voordelen van aluminium kozijnen hebt gelezen is het aan jou. Kies je voor een klassiek materiaal zoals hout, of wil jij ook genieten van alle voordelen van aluminium? Wij hebben onze keuze al gemaakt.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Kozijnen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist