Aluminium kozijnen

De voordelen van

Wanneer je je kozijnen wil vernieuwen, heb je grote keuze uit verschillende soorten materialen. Je kunt gaan voor de meest gekozen materialen, zoals hardhout en kunststof, maar steeds vaker wordt er ook gekozen voor aluminium kozijnen. Aluminium kozijnen zijn niet nieuw, maar zijn wel steeds beter geworden. Het materiaal kan nu goed met andere materialen concurreren.

Isolerende eigenschappen van aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen bestaan al vanaf de jaren 50. Alleen aan isolatie werd geen aandacht besteed. Aluminium was toen een goed alternatief voor stalen kozijnen vanwege het lichte gewicht. De aluminium profielen bestonden geheel uit aluminium, waardoor warmte al snel naar buiten werd afgevoerd. Energie vergelijk speelt tegenwoordig een belangrijke rol. Door middel van een energie vergelijk kan een duurzame energieleverancier gevonden worden, alleen moet warmte wel langdurig aanwezig blijven om een energiebesparing te bereiken. Goed isolerende kozijnen spelen hierbij een sleutelrol en aluminium kozijnen passen hier perfect in. De huidige profielen van aluminium kozijnen zijn hol van binnen en voorzien van een koudebrug onderbreking. Een koudebrug onderbreking bestaat uit een isolerend schuim of kunststof strippen. Hierdoor is het profiel verdeeld in compartimenten, waardoor er een warme kant aan de binnenzijde ontstaat en een koude kant aan de buitenzijde. Hierdoor doen aluminium kozijnen betreffende de isolerende werking niet meer onder voor kozijnen van hardhout en kunststof.

Aluminium kozijnen voor iedere architectuurvorm

Hoewel aluminium kozijnen lange tijd de reputatie had van kil en vooral geschikt voor hypermoderne gebouwen, wordt ook steeds vaker voor aluminium gekozen in klassieke panden. Een voordeel ten opzichte van kunststof is namelijk dat de aluminium profielen ook in een slanke uitvoering te koop zijn en ook als roedes in het glas toegepast kunnen worden. Hierdoor krijgt een monumentaal pand juist net de moderne touch die het nodig heeft en zonder verlies van de klassieke uitstraling. Aluminium kozijnen zullen in moderne panden juist naadloos aansluiten bij de uitstraling, waardoor aluminium kozijnen in vrijwel alle architectuurstijlen zijn toe te passen.

Oxidatie van aluminium

Een punt van aandacht bij aluminium kozijnen is het oxideren ervan. Aluminium ondergaat een natuurlijk oxidatieproces, net als ijzer dat roest. Hierdoor ontstaat er een dun laagje aluminiumoxide en dit geeft een grauwe laag over het aluminium. Op zich is dit niet schadelijk voor het aluminium en voorkomt juist dat aluminium verder oxideert. Toch maakt dit de kozijnen minder mooi. Daarom ondergaan de aluminium profielen een behandeling. Hierbij kan gekozen worden om het materiaal de anodiseren of te poedercoaten. Bij anodiseren wordt tijdens de behandeling een oxidatielaag aangebracht, met de bedoeling dat het aluminium niet meer het natuurlijke oxidatieproces ondergaat. In de praktijk blijkt dat dit toch nog onvoldoende bescherming geeft. Daarom wordt er meestal gekozen om het materiaal te voorzien van een poedercoating. Dit is een coating in poedervorm die op het aluminium wordt aangebracht, waarna het de oven ingaat. De poedercoating wordt zo op het aluminium gebakken. Dit heeft ook als voordeel dat er gekozen kan worden voor poedercoating in een bepaalde kleur.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Kozijnen?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist