Verplicht per 2021

Recirculatie filter

Er worden steeds hogere eisen gesteld aan de duurzaamheid van onze woningen. Dit geldt ook voor de ventilatie. Een conventioneel ventilatiesysteem zuivert de lucht en blaast de warmt naar buiten. Hier gaat jaarlijks enorm veel energie en ook geld mee verloren. Een recirculatiefilter lost dit probleem op en is om deze reden vanaf 2021 verplicht.

De PlasmaMade maakt van (bijna) iedere afzuigkap een recirculatiekap. Bij een recirculatiekap wordt de kookdamp door de filters gezogen en geneutraliseerd. De geurloze en schone lucht wordt vervolgens weer in de keukenruimte geblazen. Een recirculatiekap wordt voornamelijk gebruikt bij keukens waar een afvoer naar buiten niet mogelijk is. Echter wordt een afzuigkap zonder afvoer steeds populairder in nieuwe keukens. Dankzij de PlasmaMade is geen luchtafvoer naar buiten nodig. Dit zorgt voor een flinke energiebesparing. Een gezin met een afvoer afzuigkap blaast namelijk per jaar voor zo’n 200 euro warme lucht naar buiten. Totaal overbodig dus! Het stroomverbruik van de PlasmaMade is slechts 15 Watt. Sensoren houden de luchtstroom constant in de gaten. Wanneer het nodig is, schakelt het systeem in en voert het ongewenste elementen in de lucht af. De PlasmaMade komt precies op tijd, want vanaf 2021 moeten alle nieuw te bouwen woningen vrijwel energieneutraal gebouwd worden. Bij een normale recirculatie-afzuigkap moeten de recirculatiefilters regelmatig vervangen worden, dit is bij de PlasmaMade niet nodig. Het apparaat is zelfreinigend, onderhoudsvrij en gaat circa tien jaar mee. Het filter is een eenmalige investering. Als extra zekerheid geeft PlasmaMade vijf jaar garantie op de filter. De geschatte levensduur is tien jaar, onderhoudsvrij! Ook het onderhoud is dus kostenbesparend!

De Recirculatie filter van PlasmaMade maakt een afvoerbuis voor de afzuigkap volledig overbodig. De innovatieve PlasmaMade filter vernietigt niet alleen typische kookgeuren en -dampen, maar ook sigarettenrook, pollen, bacteriën, geurtjes, virussen en schimmels. En omdat dit filter meer doet dan enkel het geurvrij maken van vieze lucht, is het ook een redder voor mensen die gevoelig zijn voor 'schadelijke en vieze' lucht. Het filter blaast schone lucht de ruimte in, wat uw gezondheid ten goede komt. Bijkomend voordeel: de filter dempt het motorgeluid van de afzuigkap ook nog licht! Bedenker en uitvinder Martin van der Sluis is geen onbekende in de wereld van de keukens, hij ontwikkelde eerder PittCooking. Toen bleek dat zijn zoon last had van allergieën, maakte hij er zijn missie van om ‘iets’ te ontwikkelen wat de luchtkwaliteit in zijn woning verbeterde. Het resultaat is in een filter die je ruimte binnen een uur bacterievrij maakt. Andere systemen doen hier zo’n 24 uur over. Bovendien heeft het vernuftige apparaat het formaat van een koekjestrommel en is het binnen een paar minuten geïnstalleerd.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over PlasmaMade?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist