Spatschermen - Kenmerken en materialen

veel gestelde vragen

Gebakken voedsel is een favoriet, maar opruimen na het frituren is geen pretje. Vet kan overal op het fornuis, op het andere kookgerei en op de kok spatten. Een spatscherm vermindert het spatten en vermindert de schoonmaaktijd

Niet alleen om te bakken, een spatscherm kan ook van pas komen wanneer een soep of saus tijdens het koken gaat spetteren. U zult rekening willen houden met de grootte van uw potten en pannen en waarvoor u uw scherm precies zult gebruiken voordat u het koopt, want spatschermen zijn er in verschillende vormen en maten en van verschillende materialen.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van een spatscherm?

Grootte
Hoewel een supergroot spatscherm keuken klinkt als een geweldig idee omdat het op elk stuk kookgerei in de keuken past, kan het balanceren van een groot scherm op een kleine pan meer moeite zijn dan het waard is. Bij het winkelen kunt u het beste proberen de grootte van het scherm af te stemmen op de potten en pannen waarmee u het gaat gebruiken. Als u het meest bezorgd bent over spatten wanneer u een grote koekenpan gebruikt, dan is een groot scherm zinvol. Maar als u zich zorgen maakt over spatten bij een steelpan, is een kleiner scherm verstandiger. Een inductie mat zou je ook kunnen gebruiken tegen krassen van borden en pannen.

Materiaal
Metalen zeven zijn ouderwets, maar kunnen op elke kookplaat worden gebruikt. Siliconen zeven zijn nieuwer en hebben hun eigen voordelen.2 Siliconen kunnen echter verbranden als u op een gaskookplaat kookt en de vlammen een beetje hoog worden.

Kenmerken
Een eenvoudige zeef kan doen wat nodig is, maar sommige zeefjes hebben kleine extra's, zoals pootjes om de zeef van het aanrecht te houden als hij van de pan wordt gehaald, of de mogelijkheid om toegang te geven tot het voedsel terwijl de zeef op zijn plaats zit. Als die extra's aantrekkelijk zijn, zoek dan naar schermen met die functies.

Hoe gebruik je een spatscherm?
Het idee van een spatscherm is eenvoudig genoeg, maar hoe gebruik je het tijdens het koken? Wanneer u klaar bent om iets te bakken, een grote pan soep maakt, of zich gewoon zorgen maakt over het maken van een puinhoop, is het tijd om het spatscherm tevoorschijn te halen.

Hoe u een spatscherm gebruikt, hangt af van het type. De meeste zijn zo eenvoudig als het bovenop de pan of pot plaatsen. Sommige hebben een opening waar je het koken in de gaten kunt houden of zelfs met een lepel kunt roeren. Andere hebben een vouwfunctie waarbij je een deel van het scherm terug kunt vouwen en je eten kunt controleren - misschien een beetje kruiden toevoegen - voordat je het weer dichtklapt. Sommige spatschermen zijn niet meer dan gaasjes aan een handvat, en die moet je helemaal verwijderen om bij je eten te kunnen. Ongeacht het soort spatscherm dat je hebt, het is een eenvoudig hulpmiddel om te gebruiken.

Zijn spatschermen ovenbestendig? 
Dat hangt af van het materiaal waarvan het scherm is gemaakt. Terwijl het werkende deel van het scherm hittebestendig kan zijn voor hoge temperaturen, zijn de handgrepen dat mogelijk niet. Schermen die volledig van roestvrij staal zijn gemaakt en schermen van roestvrij staal en siliconen zijn waarschijnlijk veilig. Schermen met plastic of hout aan het handvat mogen niet in de oven worden gebruikt.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Keukentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist