Slimme keuken

de mogelijkheden

Met het voortschrijden van de technologische mogelijkheden is steeds meer mogelijk om de keuken te veranderen in een slimme keuken. Zo weet je bijvoorbeeld wat er in de koelkast ligt zonder dat je de deur open hoeft te doen, of kun je de oven alvast voorverwarmen terwijl je vanaf het werk naar huis reist. Wij zochten uit wat er binnenkort allemaal mogelijk is.

Slimme koelkast

Een slimme koelkast kan jouw leven een stuk gemakkelijker maken. Zo kun je de inhoud bekijken met de ingebouwde camera zodat je, terwijl je in de supermarkt loopt, kunt checken of je nog melk nodig hebt. Ook krijg je automatisch een waarschuwing zodra een product over de datum is. Het klinkt als toekomstmuziek, maar er zijn al verschillende merken die een slimme koelkast op de markt gebracht hebben. De high-end modellen zijn voorzien van een ingebouwde tablet aan de buitenkant. Hierdoor kun je muziek streamen met de koelkast, tv kijken of naar de radio luisteren. Ook kun je bijvoorbeeld een kookfilmpje streamen vanaf YouTube zodat je de aanwijzingen direct op kunt volgen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het enige dat je nodig hebt om van de slimme functies gebruik te maken, is het goedkoopste internet, want je gaat het wel continu gebruiken.

Koffie zetten op afstand

Verbinding is het toverwoord in een slim huishouden. Je kunt alle apparaten verbinden en vervolgens besturen met je tablet of smartphone. De apparaten worden uitgerust met communicatiemodules waardoor je ze kunt besturen. Zo kun je jouw wensen met betrekking tot het perfecte kopje koffie invullen in je app en vervolgens digitaal verzenden naar de koffiemachine. Deze bereidt vervolgens jouw kopjes koffie in de gevraagde volgorde. Vaak kun je kiezen uit verschillende lekkere koffiespecialiteiten en geeft de app direct inzicht in lekkere recepten. Niet alleen kun je vanuit je bed alvast een lekker kopje koffie zetten, maar ook is het mogelijk om de voorraad cupjes bij te houden en waarschuwt het apparaat je bijvoorbeeld als het moet worden ontkalkt.

Slimme oven

Een slimme oven is ideaal als je vaak pas laat thuiskomt vanuit het werk. Je kunt de oven alvast voorverwarmen via de app, waardoor je thuis direct een lekkere ovenschaal de oven in kunt schuiven. Ook is het vaak mogelijk om via de app in te stellen wat je gaat koken, waardoor de slimme oven direct weet tot welke temperatuur deze verhit moet worden. Doorgaans beschikt de bijpassende app ook over verschillende recepten waardoor je kookinspiratie op kunt doen en de oven direct op een bijpassende temperatuur kunt verwarmen. Er zijn nog niet zoveel slimme ovens op de markt, maar wij verwachten dat dit in de nabije toekomst wel gaat veranderen. Naast slimme apparatuur is de keuken van de toekomst ook voorzien van een inductiekookplaat aangezien Nederland voor 2050 van het gas af gaat.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Keukentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist