Raw Materials

italiaans keramiek

Bij Raw Materials is vanaf heden ambachtelijk en handgemaakt Italiaans servies verkrijgbaar. In samenwerking met ambachtslieden van een Zuid Italiaanse keramiekfabriek is een geheel nieuwe servieslijn ontworpen die gebaseerd is op de eeuwenoude tradities uit die streek.Geschiedenis
De oorsprong van het keramiek in Zuid-Italië is terug te leiden tot voorbij het jaar 2000 voor Christus. Van de terra cotta klei uit de rijke grond van Zuid-Italië wordt al eeuwen aardewerk gebakken in grotten. Later werden gebouwen direct naast de grotten gebouwd en zo ontstonden de eerste aardewerk fabriekjes.

De grondlegger van de huidige aardewerkfabriek was een meester-keramist die in het jaar 1623 zijn eigen bedrijfje startte rond een van die oude grotten. Al 18 generaties zijn de oude tradities overgeleverd van vader op zoon en tot op heden bewaard gebleven. In het kleinschalig familiebedrijf wordt nog steeds op een ambachtelijke en natuurlijke wijze gewerkt.

Ambachtelijk
Al het aardewerk in de fabriek wordt nog met de hand gemaakt. Een dertigtal gespecialiseerde handwerklieden zijn van jongs af aan getraind en bekwaam geworden op hun eigen vakgebied. De 'werpers' selecteren en prepareren de benodigde stukken klei en werpen die op het pottenbakkerswiel. De modelleurs vormen de klei tot elk mogelijk traditioneel bekend model bord, mok of vaas. De glazuurders mengen en brengen de juiste kleur en hoeveelheid
glazuur aan. Vervolgens zijn er mensen die alles in de oven plaatsen en verantwoordelijk zijn voor het bakproces. Tezamen vormen zij de 'schatkamer' waar alle tradities en kennis opgeslagen zit voor het bekwaam vervaardigen van keramiek.

De collectie
De nieuwe collectie van Raw Materials is handgemaakt, dishwasher-safe en microwaveproof. Alle onderstaande vormen verkrijgbaar in de kleuren:
Avorio (crème)
Cielo (blauw)
Pietra (grijs).

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Servies en tafelgerei?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist