De la terra pannen

Koken met klei

Black is back. Oók in de keuken en op tafel. Dit maakt de matzwarte potten en pannen van De La Terra actueler dan ooit. En dat voor aardewerk dat volgens een eeuwenoude traditie nog altijd op ambachtelijke wijze met de hand wordt gemaakt. Eerlijke producten om heerlijk mee te koken!Omringd door het Andesgebergte, aan de oevers van de Magdalena rivier, ligt het dorpje La Chamba. De vruchtbare grond hier is al generaties lang dé bron van inkomsten. En nog altijd worden hier potten en pannen gemaakt volgens een inmiddels 700 jaar oude traditie en techniek, met uitsluitend natuurlijke klei, water en vuur. De La Terra: traditioneel vakmanschap, tijdloos aardewerk.

Het ambachtelijke aardewerk begint met het mengen van twee soorten zeer mineraalrijke klei met water. Vervolgens wordt de klei gekneed en gevormd, waarbij elke pottenbakker zijn eigen 'handschrift' achterlaat. Geen item is dus hetzelfde. Voor een optimale glans én bescherming worden alle producten van De La Terra afgewerkt met maar liefst drie glanslagen en daarna worden ze gepolijst en afgebakken. Het gehele productieproces is organisch, er komen geen kunstmatige of chemische stoffen aan te pas. Ook mooi is dat 2% van de opbrengst van het aardewerk door De La Terra teruggegeven wordt aan de lokale gemeenschap van La Chamba.

Wat De La Terra collectie kook- en steelpannen, ovenschalen en tagines zo bijzonder maakt, is de opvallend matzwarte kleur. Ze vormen dan ook een echte blikvanger op tafel! Koks roemen de warmtevasthoudende eigenschappen en het vermogen om de smaak van voedsel extra te versterken. Het culinaire aardewerk is geschikt voor álle warmtebronnen - gas, elektrisch, halogeen en keramisch - behalve inductie. Ook mag het in de oven, magnetron én afwasmachine. De 'black beauties' komen elke dag van pas: om te koken, bakken, marineren én serveren. De La Terra: eigentijds aardewerk met een eeuwenoude bezieling.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Servies en tafelgerei?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist