Bredemeijer theepotten

100 jaar The art of making tea

Dit jaar bestaat Bredemeijer 100 jaar. Deze speciale gebeurtenis laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. We willen onze feestvreugde graag met de theeliefhebbers in Nederland delen. Daarom brengen we dit jaar twee parels van jubileumtheepotten op de markt.

‘Uw droom in chroom’
Onze geschiedenis begint in het centrum van Hilversum, waar meneer Bredemeijer in 1914 zijn metaalwarenfabriek begon. Een oer-Hollands bedrijf dus! Onder het motto ‘Uw droom in chroom!’ bracht Bredemeijer allerlei luxe huishoudelijke metaalwaren op de markt, van botervloot tot suko (de handige suikerdispenser). Tot we eind jaren vijftig op het idee kwamen om een theepot te ontwikkelen waarin de thee lekker lang warm blijft. Zo ontstond het briljante plan om voortaan theepotten met een dubbele wand te maken. Tegenwoordig is Bredemeijer wereldwijd marktleider op het gebied van dubbelwandige theepotten. Iets waar we heel trots op zijn!

De allereerste
Onze ontdekking uit de jaren vijftig van de vorige eeuw had een resultaat waar veel mensen nog steeds dagelijks van genieten: de Duet® theepot. De Duet® Classic is een echte klassieke schoonheid waarvan inmiddels ruim 500.000 exemplaren over de toonbank zijn gegaan. Ons assortiment dubbelwandige theepotten is sinds de Duet® theepot aanzienlijk gegroeid.

De terugkeer van de klassiekers
We vieren ons jubileum met twee nieuwe dubbelwandige paradepaardjes: de Duet® Design Jubilee en de Duet® Classic Chapeau. De Duet® Design Jubilee zal sommige generaties bekend voorkomen: het is een ‘vintage’ model dat we speciaal voor deze gelegenheid opnieuw uitbrengen. Helemaal retro! De Duet® Classic Chapeau is het klassieke Duet® model in een nieuw jasje: het deksel van de theepot heeft de vorm van een ‘chapeau’. Vanzelfsprekend houden ook deze theepotten de thee langer op temperatuur en smaak en zijn ze druppelvrij.

BN’ers maken kunstzinnige theepotten voor goed doel
Theedrinken gaat om meer dan de thee alleen. Bij Bredemeijer weten we alles over the art of making, serving & drinking tea. Het maken van een dubbelwandige theepot bijvoorbeeld is een echte kunst: de vele productiestappen ambachtelijk uitgevoerd. Uiteraard besteden we naast de excellente kwaliteit ook veel aandacht aan het design van onze theepotten. En om onze relatie met design en kunst tijdens dit feestelijk jaar nog eens extra te benadrukken, hebben we een aantal bekende Nederlanders - onder wie Marlies Dekkers en Karin Bloemen - gevraagd om een mooi kunstwerk te maken van onze theepotten. Deze kunstzinnige theepotten zullen gedurende het jubileumjaar te zien zijn op diverse beurzen waaraan Bredemeijer deelneemt zoals de Voorjaarsbeurs in de Trade Mart in Utrecht. Eind 2014 zullen de unieke kunstwerken worden geveild. De opbrengst daarvan gaat naar een goed doel.

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Servies en tafelgerei?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist