Alessi theepot

'Cha' van Naoto Fukasawa

De Japanse designer Naoto Fukasawa ontwierp voor Alessi ‘Cha’, een waterkoker en theepot in één. Voor dit vloeiende, minimale en uiterst praktische designobject liet hij zich inspireren door het theeceremonieritueel. De theepot kan rechtstreeks vanop het fornuis naar tafel, om zo op een hedendaagse manier oeroude tradities te beleven.

Voor 'Cha', Japans voor thee, bestudeerde Naoto Fukasawa de Japanse rituelen en tradities van het theeschenken. Een theeceremonie kent in het land van de rijzende zon heel wat riten en voorschriften. De theepot die hij ontwierp, heeft vloeiende, minimale en doelmatige lijnen, net zoals de handelingen van de theemeester en zijn gasten horen te zijn. Traditioneel drinken Japanners thee gemaakt van groenetheepoeder, waarop heet water wordt geschonken vanuit een metalen ketel. De 'Cha' is de hedendaagse interpretatie hiervan.

Veilig en eenvoudig
Cha is gemaakt van 18/10 roestvrij staal met een gepolijste afwerking. Het ontwerp combineert twee functies in één: theepot en -ketel, waardoor je de thee onmiddellijk en met stijl vanuit de keuken aan tafel kunt serveren. De theekan is bovendien uiterst praktisch: hij heeft een ruim, uitneembaar zeefje waarin de theeblaadjes zich ten volle kunnen ontplooien. Ook aan de binnenkant van de teut bevindt zich een extra zeefje, waardoor geen enkel blaadje in je tas terechtkomt.

Veilig en eenvoudig
Het deksel met knop van zwart thermoplastisch hars sluit perfect aan op de pot, zodat het dekseltje veilig op zijn plaats blijft bij zowel het water koken als het serveren van de hete thee. Het handvat, eveneens van thermoplastisch hars, is zo ontwikkeld dat je de pot niet hoeft te ondersteunen tijdens het inschenken. De magnetische stalen bodem is geschikt voor alle kookoppervlakken, inductie inbegrepen.

 

 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Gratis meer informatie over Servies en tafelgerei?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist