Nieuwe Keuken aanschaffen?

We hebben 5 nuttige tips voor je.

 

Bij het aanschaffen van een nieuwe keuken kom je voor heel veel keuzes te staan. Je hebt vrijwel overal de vrije hand in en je kunt de keuken helemaal zelf samenstellen. Natuurlijk is het praktisch om daarbij wat advies te vragen van experts. Ben je zover en ga je nu eindelijk je nieuwe keuken aanschaffen? Lees dan eerst deze vijf tips!

1.      Kies voor goede apparatuur

Als je op zoek gaat naar apparatuur, ontdek je al snel merken die claimen dat hun apparatuur zowel goedkoop als van goede kwaliteit is. Helaas is dat meestal niet zo. Goede kwaliteit is nu eenmaal vaak wat duurder dan slechtere kwaliteit. Zoek dus van tevoren eerst uit welke merken echt goede kwaliteit leveren. Vooral inbouw apparatuur is moeilijk te vervangen, dus is het extra belangrijk dat je kiest voor keukenapparatuur van goede kwaliteit.

 

2. Je bent niet gebonden aan showmodellen

Showmodellen laten zien hoe een keuken zou kunnen zijn. Je bent hier meestal niet echt aan gebonden. Tenslotte is het ook haast onmogelijk om een showmodel te zoeken dat perfect in jouw keuken past. Voel je dus vrij en kies de keuken vooral op het uiterlijk en design en de kwaliteit, niet op de indeling of afmetingen. Je kunt de keuken tijdens het bestelproces compleet op maat bestellen met de indeling van jouw keuze.

3. Houd rekening met ergonomie

We zijn aardig gewend aan ergonomische werkhoudingen, ergonomische meubels enzovoorts. Maar wist je dat ergonomie ook in de keuken super belangrijk is? De meeste mensen staan in een verkrampte houding te koken of af te wassen. Idealiter heeft een keuken drie verschillende hoogtes, voor het afwassen, koken en snijden van groentes. In de praktijk heb je meestal een of twee werkhoogtes, die dan ook echt voor jou op maat moeten zijn gemaakt.

4. Een praktische indeling kiezen

Ongeacht hoe mooi een keuken is, hij moet ook praktisch zijn. Zelfs een mooie keuken kan al snel aanleiding geven tot ergernis als je er niet comfortabel in kunt koken. Zorg dus voor een goede werkdriehoek en zorg dat je alles bij de hand hebt. Een praktische indeling zorgt ervoor dat je langer met plezier in de keuken kunt koken.

5. Kies een duidelijke stijl 

Kies een stijl keuken die past in jouw woning. Heb je bijvoorbeeld een landelijke woning met gezellige kussentjes op de bank, dan past daar geen minimalistische keuken bij. Mensen zien de keuken vaak als een zelfstandige ruimte, maar het is wel belangrijk dat deze matcht met de rest van de inrichting. Kies dus voor een duidelijke overall stijl en houd je daaraan bij de inrichting.

Het uitzoeken van een nieuwe keuken stelt je voor allerlei keuzes. Sommige keuzes zijn makkelijk, andere zijn een stuk ingewikkelder. Onthoud dat je een keuken voor een lange tijd koopt. Maak dus je keuze niet alleen gebaseerd op wat je nu leuk vindt, maar hou ook rekening met de toekomst. Heb je bijvoorbeeld een kinderwens, dan dien je daar bij de aanschaf al rekening mee te houden. Terwijl je misschien een heel andere keuken koopt als jouw kinderen zowat het huis uit gaan. 

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Keukentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist