Makkelijker afwassen met goede kranen en spoelbakken

mooie spoelbak doet wonderen

De keuken is de plek waar we steeds meer tijd in doorbrengen. Het is niet alleen de ruimte waar eten wordt bereid, maar ook waar je samen de dag doorneemt. Woonkeukens hebben in de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. De kinderen doen er hun huiswerk, er wordt geknutseld aan tafel, samen spelletjes gedaan en natuurlijk gezellig samen gegeten. De keuken leeft en daarom is het fijn om deze zo gunstig en plezierig mogelijk in te richten. Vooral het aanrecht is daarbij belangrijk, want je bent daar vaak bezig met het eten.

 

Mooie spoelbakken
Eerlijk is eerlijk; een spoelbak heb je nodig in het aanrecht om je groenten te kunnen wassen, maar ook om kleine afwasjes te doen. Die spoelbak kan soms veel ruimte innemen, helemaal als je je niet gezegend bent met een grote keuken met kook- en werkeiland. Als een spoelbak dan toch ruimte inneemt, dan mag deze er wel stijlvol uitzien, toch? Vroeger had je weinig keuze als het om de uitvoering van de spoelbak ging, maar tegenwoordig wordt er steeds meer aandacht aan het design van spoelbakken voor in de keuken – en badkamer – besteedt. Hierdoor sluiten ze veel mooier aan bij de stijl van je keuken en waar je de spoelbak het meest voor gebruikt.

Passend bij het interieur
Spoelbakken zijn er in verschillende uitvoeringen; rond, vierkant met afgeronde hoeken of juist strak afgewerkt, klein, groot, langwerpig, enkel of dubbel. Er zijn tal van inbouwspoelbakken te vinden, zelfs voor een wastafel in een hoek van de keuken. Deze heeft dan een mooie waaiervorm. De meeste spoelbakken zijn uitgevoerd met een soort uitlekplaat, waarop je de vaat kan laten uitlekken of een spons. Niet alleen qua vormgeving, ook qua kleuren valt er nog wat te kiezen. Zo passen de zilverkleurige exemplaren perfect bij alle stijlen keukens, van landelijk tot modern. Heb je een strakke, moderne keuken? Kies eens voor een zwarte, vierkante spoelbak. Of is je keuken landelijk vormgegeven? Dan is een kleinere spoelbak ideaal, uitgevoerd in beige bijvoorbeeld. Om dan de look van je spoelbak compleet te maken, kies je er een keukenkraan in eenzelfde stijl bij.

Grote diversiteit aan kranen
De keuken mag best een beetje karakter hebben en daarom is het juist leuk om eens andere keukenkranen uit te proberen. In plaats van de standaard kraan kies je eens voor een gekleurd, modern uitgevoerd exemplaar. Heb je mooie kleuraccenten in je keuken, dan is dat echt perfect. Stel je hebt roze handgrepen op de keukenkastjes en roze keukenaccessoires, dan laat je deze kleur terugkomen in de kraan. Heb je echt een landelijke keuken, in een oudgroene uitvoering, dan kies je voor een kraan in een wat meer ouderwetse stijl, uitgevoerd in messing of een geschuurde zilvertint. Hou je van strak en zwart of wit? Ook dan zijn er bijpassende kranen voor de keuken om uit te kiezen. Je zal zien dat met een bijpassende keukenkraan de spoelbak veel beter bij de rest van het interieur gaat passen.

Kokend watergemak
Vind je het een gedoe om de juiste temperatuur te mengen? Kies dan voor een automatische mengkraan met een hendeltje wat je kan verschuiven van warm naar lauw en koud. Je hoeft de hendel alleen maar naar boven te bewegen en je geniet van warm of juist koud water. Deze mengkranen kun je ook in een vrolijke kleur uitkiezen, zodat de kraan een opvallend accessoire wordt in de keuken. Blauw bijvoorbeeld, maar ook geel, rood of paars. Een keukenkraan die veel gebruiksgemak biedt is de kraan waar kokend water uitstroomt. Je kan het gebruiken voor een kop thee, maar ook om tomaten te wellen. De kokend waterkraan geeft natuurlijk ook koud water of is uit te breiden met de mogelijkheid om water met bubbels te maken. Dat scheelt weer in plastic statiegeldflessen.

Goed meten
Voor iedere keuken is er een keukenkraan en spoelbak te vinden die naadloos aansluit bij de aankomende keukentrends of gewoon je heel eigen smaak. Het is overigens wel belangrijk dat je goed opmeet welke ruimte je hebt in het werkblad om een spoelbak met kraan in te bouwen. Gelukkig is zijn de werkbladen gemakkelijk aan te passen door de leverancier, zodat je nieuwe wasbak met kraan moeiteloos erin passen. Dat is wel heel belangrijk om onder meer lekkage te voorkomen. Natuurlijk wordt de spoelbak en de kraan afgekit, om verschuiven en eventueel lekkage tegen te gaan. Dat werkt wel zo prettig en wordt koken, koffie drinken en gewoon gezellig samenzijn in de keuken nog leuker.

Een goed advies is goud waard

Alles voor een tevreden klant! Een erkend 5-sterrenspecialist wil u niet slechts een product of dienst verkopen, maar juist een fijne aankoopbeleving garanderen. Hierdoor weet u zeker dat u bij een winkel aanklopt waar de mensen tot het uiterste gaan om u 100% tevreden te stellen.

Vind uw 5-Sterrenspecialist

Interessante artikelen

Gratis meer informatie over Keukentrends?

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Een goed advies is goud waard

Wanneer u zeker wilt zijn van een goed advies, informeer dan bij een 5-sterrenspecialist.

Vind uw 5-Sterrenspecialist